Létrehoztuk a Budakeszi Családvédelmi Alapot

Friss információk dr. Győri Ottilia polgármestertől:

„Kedves Budakesziek!

Városunkban jelenleg 13 lakos van hatósági járványügyi megfigyelés alatt.

Nagyon fontosnak tartom, hogy szeretett városunkban a nehéz időben különösen segítsük egymást. Ezért képviselőcsoportommal úgy döntöttünk, létrehozzuk a Budakeszi Családvédelmi Alapot. Fejenként 100 ezer forintot utaltunk át az önkormányzat „társadalmi összefogás” számlájára. Néhányan már követték a példánkat, eddig hét önkormányzati képviselő és egy külsős bizottsági tag, valamint vállalkozók és magánszemélyek fizettek be összesen 873 550 forintot.

Ma levélben kérem a képviselőtársaimat, és a külsős bizottsági tagokat, hogy pártállástól függetlenül csatlakozzanak a kezdeményezéshez, legkésőbb április 12-ig utaljanak 100 000 Ft-ot az alapba, az önkormányzat „társadalmi összefogás” számlájára. A számlaszám: 11742348-15390022-00930000, a megjegyzés rovatba írják oda: Budakeszi Családvédelmi Alap. A kezdeményezéshez várjuk magánszemélyek, civil szervezetek, egyházak csatlakozását is.

Az alapból egyszeri 100 ezer forintos támogatással azokat a gyermekeket nevelő családokat segítjük, ahol a szülők a járvány miatt elvesztették állásukat, és egyéb tartalékuk nincs. További feltétel, hogy a támogatott személy állandó budakeszi lakcímmel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezzen. A kérelmet környezettanulmánnyal kell alátámasztani. Természetesen az önkormányzat szociális keretét is a járványhelyzetből adódó plusz feladatokra fordítjuk, így senkit nem hagyunk támogatás nélkül.

Az önkormányzati bérlemények díjfizetését is felfüggesztjük, ha ezt kérvényezik. A végrehajtásokat minden folyamatban lévő adótartozási ügyben szüneteltetjük.

Most a budakesziek egészsége a legfontosabb, ezért a helyi egészségügyi szakellátást is minden lehetséges módon támogatjuk. Az önkormányzat védőfelszerelést biztosít az összes fogorvosnak, háziorvosnak, védőnőnek és szakorvosnak. Továbbra is zavartalan a sürgősségi ellátás, működik a vérvétel, az urológiai és a nőgyógyászati szakrendelés is.

Vigyázzunk egymásra, segítsünk egymásnak! Budakeszi összefog!

Kedves Budakesziek!Városunkban jelenleg 13 lakos van hatósági járványügyi megfigyelés alatt. Nagyon fontosnak…

Közzétette: Győri Ottilia hivatalos oldala – 2020. április 6., hétfő

Megosztom a cikket