40 ÉVES A BUDAKESZI VADASPARK

2019. május 24-én a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Budakeszi Vadaspark fennállásuk kerek évfordulója alkalmából egy ünnepélyes, közös rendezvény keretein belül adta át az új „parasztudvart”. A Magyarországon őshonos háziállatok bemutatására alkalmas új bemutatótér a fejlesztéseknek köszönhetően nagyobb, látványosabb és az állatok számára komfortosabb élettér lett.

Az átadón köszöntőt mondott Zambó Péter földügyekért felelős államtitkár, Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő, Reinitz Gábor, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója, valamint Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark ügyvezető igazgatója is. Az államtitkár úr beszédében kiemelte, hogy a természeti értekeink megőrzésével a személyes élményekre alapozva kell építkeznünk. Célunk, hogy érjen össze az erdő a várossal. Az országgyűlési képviselő úr megköszönte, hogy a természeti értékeink megőrzése mellett az agrár hagyományainkat is ápolják és megismertetik az érdeklődőkkel.

Az 50 éves Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója és a Budakeszi Vadaspark ügyvezető igazgatója elhivatottan beszélt arról, hogy mennyire fontos a szemléletformálás, a természet élőlényeinek – legyen az állat vagy növény – megismerése, megértése és megóvása a mindenkori társadalom számára.


Az ünnepélyes szalagátvágást követően, hivatalosan is átadták az új bemutatóterületet. Minden kedves látogatót és természetkedvelőt szeretettel várnak a vadaspark munkatársai!

Megosztom a cikket