24 órás jótékonysági akciót rendeztek a budakeszi futók

Május 15-én, szombat reggel 6 órakor rajtolt az első futó a Budakeszi sportpályán és egészen éjfélig fél óra váltásokban futottak a futók. Sajnos, a hajnali futás a kijárási tilalom miatt elmaradt, de vasárnap reggel 5 órától még 4 futó csatlakozott az eseményhez. 40-en, összesen 225 km-t futottak a rendezvény alatt. Változatos időjárás volt, kora reggel napos, hűvös, késő délelőtt párás meleg, délután borús, esős és szeles időben kellett leküzdeniük a résztvevőknek a 30 perces futást.
Győri Ottilia polgármester asszony is részt vett a futásban, megdöntve saját eddigi rekordját. A Budakeszi Hírmondó mellett a Budakörnyéki Televízió is készített riportot az eseményről.
A kis házi verseny alatt egyéni és pályarekordok is születtek. A leggyorsabb női futó 30 perc alatt 6,72 km-t futott, a leggyorsabb férfi pedig 7,5 km-es távot tett meg. Ugyanakkor itt nem a tempó volt a lényeg, hanem az, hogy ilyen számmal, ilyen lelkes futók jöttek le a pályára, és becsületesen lefutották a 30 percüket, drukkoltak az előttük és utánuk lévő futóknak. Néhány futót a családtagja, ismerőse, barátja is elkísért.
Többször lenéztem a pályára szombaton. Jó volt látni a lelkesedést, egymásnak szurkolást. Egy igazi jó hangulatú sporteseményt sikerült összehoznunk.  A futó esemény szervezésekor a budakeszi futóknak az az ötlete támadt, hogy szervezzünk egy gyűjtést valami jó cél érdekében. Végül a Korányi mögötti erdei ösvényen tönkrement kishíd újjáépítésére kezdtünk el egy gyűjtést a Pilisi Parkerdővel egyeztetve. A kishíd még idén fel fog épülni, ami nagyon jó hír, hiszen jelenleg nehézkes az átjutás az ösvényen. A futók egy közös hídfestésbe is besegítenek majd, illetve tervben van egy hídavató futó rendezvény is.
A gyűjtés május végével befejeződött, több mint 100 000 Ft-tal támogatják a futók ezt a célt. Reméljük, mihamarabb beszámolhatunk arról, mikorra várható az erdei híd megépítése.
A 24 órás futó kihívást jövő májusban is megrendezzük, minden futó jelentkezését várjuk majd az új kihívásra. Arra is gondoltunk, hogy más kisvárosokat is kihívunk erre a megmérettetésre. Meglátjuk ki tud többet futni 24 óra alatt?

A leggyorsabb női futó, Böbe az eseményről:

„Nagyon örömteli, hogy Budakeszi ilyen sportos város, hiszen itt éjjel-nappal futnak az emberek. Pláne, ha egy ilyen szép célja van az eseménynek. Jövőre is szeretnék újra eljönni, és még a szélnél is sebesebben róni a köröket.”

A leggyorsabb férfi futó, Zsolt az eseményről:

„Az esemény célja nem a versenyzés volt, hanem a futás, a mozgás népszerűsítése, és az interneten kialakult helyi futóközösség számára egy közös program szervezése. A kezdeményezés a Budakeszi Futók Facebook-csoportból indult Kata szervezésében, sokan a rendezvényen találkoztak először személyesen, és azóta egyre több közös futás szerveződik a csoporton belül is.”

Erdős Kata
az esemény szervezője

 

Budakeszi Hírmondó 2021 június

Megosztom a cikket