2013. március 23-án, 20.30-kor kapcsoljunk le minden világítást egy órára!

A Földnek szentelt 60 perc sötétség a világ legnagyobb önkéntes akciója, melynek célja felhívni a figyelmet az energiatudatos életmód fontosságára. A WWF által szervezett szemléletformáló kampány 2007 óta szólítja fel a bolygó lakóit, hogy tegyék le voksukat a Föld mellett és küzdjenek a klímaváltozás ellen.

 

 

 

A Föld órája kampány keretében, 2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld Órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. Ez nem csak azt mutatja, hogy az embereket foglalkoztatja bolygónk egészsége, hanem hogy hajlandóak tenni is érte.

 

Tegyenek ti is egy vállalást, amellyel másokat is motiválnak! Az ígértek a lehető legegyszerűbb dolgok is lehetnek: vállald például, hogy szelektíven gyűjtöd a szemetet, energiatakarékos izzókat használsz, kihúzod a mobiltelefon töltőjét a konnektorból használat után, vagy online intézed az ügyeidet papír alapú ügyintézés helyett.

 

„Légy részese a világméretű akciónak, és tegyél a bolygó jövőjéért!” – szólít fel mindenkit a WWF Magyarország.

 

Budakeszi Város Önkormányzata már csatlakozott, mert részt kíván venni az akcióban. Regisztrálj Te is, csatlakozz itt:

http://foldoraja.hu/index.php?m=regisztracio

Vegyél részt Te is az akcióban!

HOGYAN CSATLAKOZHATSZ A FÖLD ÓRÁJÁHOZ?

 

Bárki csatlakozhat a Föld Órájához otthoni fényeinek leoltásával, elektromos gépeinek kikapcsolásával. Népszerűsíthetik az eseményt közösségi oldalakon (Facebook, Twitter, Iwiw), saját blogjukon, weboldalukon. Egy óra sötétség számos különleges lehetőséget kínál otthon is, de szeretettel várunk mindenkit Föld Órája rendezvényeinken.

 

HOGYAN CSATLAKOZHATNAK A TELEPÜLÉSEK A FÖLD ÓRÁJÁHOZ?

 

A Föld Órájához a települések fontosabb épületeik díszkivilágításának lekapcsolásával csatlakozhatnak. Természetesen, ha a lekapcsolás technikai okok miatt megoldhatatlan, regisztrációval akkor is lehetőség van a csatlakozásra, amivel a település kifejezheti támogatását. A település a honlapján, illetve a helyi újságban, TV-ben népszerűsítheti, hirdetheti az akciót. Csatlakozhatnak a helyi iskolák, közintézmények is. A település szervezhet ?öko-napot? a iskolákban, ünnepélyes lekapcsolást, utcabált, vagy akár gyertyafényes koncertet is. A lehetőségek határtalanok.

 

HOGYAN CSATLAKOZHATNAK INTÉZMÉNYEK, VÁLLALATOK, VÁLLALKOZÁSOK A FÖLD ÓRÁJÁHOZ?

 

A Föld Órájához a vállalatok, vállalkozások nélkülözhető világításaik, díszkivilágításának, fényreklámjaik lekapcsolásával csatlakozhatnak. A vállalat, vállalkozás honlapján, illetve a belső újságban, hírlevelében népszerűsítheti, hirdetheti az akciót ügyfeleinek és alkalmazottainak. Külső-belső kommunikációjában ismereteket adhat át az energiatakarékosság és klímaváltozás összefüggéséről. Elsötétítheti a weboldalát, mint azt számos vállalat, valamint médium tette a tavalyi évben. Saját kibocsátás-csökkentési célokat vállalhat és kommunikálhat saját és a WWF kommunikációs csatornáin. Minden vállalat és vállalkozás találhat a profiljához és a Föld Órájához illeszkedő eseményt. Például egy étterem szervezhet gyertyafényes estét Föld Órája menüvel.

Megosztom a cikket