Városkarácsony: együtt a nagy család VIDEÓVAL!!!

Budakeszi Város Önkormányzata idén is megrendezte a település lakóinak közös karácsonyi ünnepét. Ez alkalommal is voltak színes kulturális programok, bemutatkoztak a település óvodáinak és iskoláinak táncosai, és ezúttal is versenyeztették a legjobb sütiket. Este pedig a népszerű Tóth Vera és Gáspár Laci koncertjével ért véget a rendezvény.

 

 

Dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester a Városháza előtt felállított sátorban köszöntötte a 4. alkalommal meghirdetett Városkarácsony résztvevőit az idei advent második hétvégéjén.

– Sokunk számára advent az év legszebb időszaka, mindenki várakozik – mondta a városvezető. – A gyerekek várják a Mikulást, az első hóesést, a szánkózást, a felnőttek készülődnek a karácsonyra. Ebben szeretne az önkormányzat az itt élők segítségére lenni – tette hozzá.

 

Továbbá azt is elmondta a polgármester asszony, hogy karácsonyra készülődvén nem az a legfontosabb, hogy hatfogásos vacsorával és százféle süteménnyel készüljenek az édesanyák, és ne legyen porcica az asztal alatt, hanem az együttlét a családtagokkal, szeretteinkkel.

Budakeszi e rendezvényen mintegy nagy család szeretne megmutatkozni, már csak azért is, mert az önkormányzat egyik kiemelt feladata a közösség építése, amire kiváló alkalmat kínál az advent.

 

Dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia és munkatársai az alábbi adventi és karácsonyi ajándékötletekkel kedveskedtek a helyieknek: megbocsátás ellenségeidnek, türelem ellenfeleiddel szemben, szeretet barátaidnak, partnerednek szívesség, szerelem, mindenkinek jóindulat, minden gyermeknek egy jó példa, magadnak pedig tisztelet.

A Diótörő meseelőadására, – melyet a Nektár Színház mutatott be – gyermekek százaival telt meg a fűtött a sátor. A karácsony szenteste játszódó történetet csillogó szemmel figyelték a gyerekek, akik izgatottan kukucskáltak a kulisszák mögé és türelmetlenül várták a Mikulást.

A nagyszakállú meg is érkezett, és természetesen minden gyermeknek kapott ajándékot.

 

Az adventi készülődés és vásári forgatag közepette a szociálisan rászoruló családok támogatására is jutott ideje az önkormányzat munkatársainak. Az érintett nyugdíjasok és a regisztrált nagycsaládosok Erzsébet-utalványt vehettek át a hivatalban. Ohr Alajos alpolgármester elmondta, a regisztrációs listára önként is fel lehetett iratkozni, de föl lehetett vetetni mást is a listára. Ha például valaki látta, hogy a szomszédja rászoruló, felírhatta őt is a listára.

A listán szereplők aztán névre szóló értesítést kaptak és személyesen vagy meghatalmazottjuk útján vehették át a szombati nap folyamán utalványukat. A nagycsaládok minden tagja ingyenes vadasparki belépőt is kapott. Az alpolgármester szerint nem egyszeri alkalomról van szó, a jövőben az önkormányzat – lehetőségeihez mérten – még nagyobb mértékben kívánja segíteni a rászoruló budakeszieket.

 

A délután folyamán elállt az eső, így a polgármester asszony egyre derűlátóbban nyugtázta az érdeklődők számának gyors növekedését. A hagyományőrző egyesületek, civil szervezetek, oktató-nevelő intézmények fellépéseire megtelt a városháza előtt felállított fűtött sátor, miként a süteménysütő verseny eredményhirdetése is sokakat vonzott a ponyva alá.

 

– Az advent az egyházi év kezdete – mondta dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia. – Ha ezt az időszakot valóban szívvel-lélekkel éljük meg, akkor lélekben gazdagabban érkezhetünk el karácsony szentestéjéhez, amit valamennyi budakeszi embernek szívből kívánok – tette hozzá a polgármester.

A rendezvényre ellátogatott a térség országgyűlési képviselője, Csenger-Zalán Zsolt is, aki kiemelte: a Zsámbéki-medence jóformán legnagyobb szabású, legméltóbb adventi programját állították össze Budakeszin. – Jó célt szolgálnak ezek a városi közösségi összejövetelek, mert kellően megalapozzák az ünnepet. Ugyanakkor fontos azokra is figyelni, akik ezekben a hetekben egyedül vannak – zárta mondandóját a honatya.

Az esti koncertek már valóban telt sátrasra sikeredtek, de a rendezvénysátor előtti placcon sorakozó ételes-italos bódék is jó forgalmat bonyolítottak le. Nagy népszerűségnek örvendett a lángos, a gulyás és természetesen a szilvapálinkával bolondított forralt bor.

Hányat is kell még aludni karácsonyig?

 

bgy

Fotógaléria itt.

 

 

Buda Környéki Televízió felvételének megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket