Városi Gyermeknap

Budakeszi Város Önkormányzata szeretettel várja Önt és kedves Családját!

 

Május 31-én, szombaton kerül megrendezésre ismét a Városi Gyermeknap.

 

Két, egymáshoz közeli helyszínen, a Mamutfenyőknél és a Nádas-réten rengeteg program várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

 

 

9.30 óra Futakeszire való regisztrálás és bemelegítés

 

10.00 óra Hídavatási ünnepség

 

10.10 FUTAKESZI START a Mamutfenyők bejáratától, cél a Nádas-rét.

 

Programok a Mamutfenyőknél:

 

Színpadi programok, előadások:

 

11.00 órakor PALYA BEA családi gyerekkoncertje


Fellépők: Kiss Zenede Alapfokú Művészeti Iskola, Kompánia Színházi Társulat, Thai vendégművészek, BIK (Budakeszi Ifjúsági Klub), ?Keszi Talent? verseny győztesei (hip-hop tánc, akrobatikus rock & roll, kártyatrükkök, zsonglőr bemutató, “Mentsük meg a fákat! – mesél Gábor Emese, Telki Tánccsoport ….

 

16.00 TOMBOLA sorsolás.

 

Pontgyűjtő sport kvízjátékot szervezünk. A kérdésekre mind a két helyszínen kell válaszolni (Mamutfenyők, Nádas rét).

 

17.30 kvízjáték eredményhirdetése, díjátadása.

 

10.15-12.00 ABC Autósiskola biciklis ügyességi versenye.

 

Játszóházak, kézműves foglalkozások: Bab Társulat Paszuly Kerengő népi játszóháza, Kenderkóc Népi Játszóház, “Tökmag” Játszóház, Helen-Doron Early English Nyelviskola, HÍD Családsegítő Szolgálat, Budakeszi Védőnők, Budakeszi Bölcsőde, Pátyi Waldorf Iskola, GEKKO Biatorbágy Képességfejlesztő Játszóház, Budakeszi Modell Klub.

 

Mászófal – Eszes Zoltán csapata várja a gyermekeket

 

Mesterség-bemutatók: népi korongozás, nemezelés, fafaragás, foltvarrás, gyöngyfűzés.

 

14.00 Vakkantó SE Kutyaiskola bemutatója

 

16.00 “Mamutháború” (családi számháború)

 

Mamutfenyők és a Nádas rét között rendszeres, ingyenes lovas-kocsis és elektromos kisautós járatok indulnak.

 

Programok a Nádas réten:


A Nádas tavi réten az idei évben a Futakeszi befutója után látványos lovas ügyességi bemutatóval és lovas íjászattal kezdődnek a programok a Szigetcsépi Hucul Udvar jóvoltából. Ezután a telki kempósok mutatkoznak be  a tatamin.

 

A kettlebell& girisport tavaly ősz óta Budakeszin is megtalálható, akik eddig nem ismerték őket, most belekóstolhatnak ebbe a különleges sportba.

 

Iza és a Zumba 12 órától pezsdíti a hangulatot.

 

A Baranta hada idén is letáborozik a rét távolabbi sarkában, ahol ősmagyar önvédelmet és hagyományőrzést tanulhatunk tőlük.

 

A Budakeszi Lőtér berendezkedik a rét közepén, ahol egész nap lehet gyakorolni a légfegyveres lövészetet, számszer íjászatot.

 

A Keszi Íjászok távíjászati versenyt rendeznek az érdeklődök számára (11:00-12:00 között), : felnőtteknek 100 méterről, gyerekeknek 40 méterről kell a célpontot eltalálniuk. 12:00-12:30 között kőhajító gép bemutatót láthatnak kicsik-nagyok, majd 12:30-15:00 óráig gyermekíjászatra lesz lehetőség.

 

A Töki Lovassport Egyesület a tavalyihoz hasonlóan két szekérrel képviselteti magát, részt vállalva a Mamut fenyők és a Nádas tavi rét közötti személyszállításban is. Csikós bemutatót és lovaglást egész nap láthatunk.

 

A Baluswim úszóiskola, Lóháton Budakeszin Lovas Iskola és a Pasaréti Síiskola nyári táborokat kínál a gyerekeknek. 17 órától  nemzetközi lovas póló mérkőzéseket láthatunk. Egész napos jó hangulat, grill terasz és frissítők, édességek és házi készítésű tej és hústermékek, dél-amerikai hangulatos zene várja a családokat 10 órától 18 óráig.

 

Műsorváltozás jogát fenntartjuk! Mindenkit hívunk és várunk szeretettel!


Szervezők: Budakeszi Város Önkormányzata, Erkel Ferenc Művelődési Központ, Lóháton Budakeszin Lovas Sport Egyesület, Gyerekköztársaság Egyesület, Széchenyi István Általános Iskola együttműködve a Budakeszi Hírmondóval és a Buda Környéki Televízióval.

 

Támogatók: ABC Autósiskola, Andrész Cukrászda, Angyal Patika, Budakeszi McDonalds Étterem, Budakeszi Vadaspark, Budai Gesztenyés Étterem, Budakeszi Polgárőrség, BVV Kft., Csillagvölgy Idegen Nyelvi és Sportóvoda, Gyógyászai Segédeszköz Forgalmazó, GP. Shop, Gräfl Cukrászda, Hungatlasz Kft, Inspirit Szépségszalon, Külkereskedelmi Sport- és Szabadidőpark, Kórósi Miklós Vegytisztító, Mountain-Béka Kerékpárbolt és Szervíz, Supi cipő, Utazási Központ és Színházjegyiroda, Virágh Szabolcs.

 

Megosztom a cikket