Út- és járdaépítések: Határidős ígéretek a kivitelezőtől

Az utóbbi hetekben több lakossági bejelentés, kritika érkezett a város több pontján is zajló út-és járdaépítésekkel, átmeneti burkolatbontásokkal kapcsolatban, amelyek nagy része jogos volt.

A jogos lakossági bírálatokra is reagálva november 19-re, keddre a beruházások minden érintettjét meghívták a Városházára egy “tisztázó” egyeztetésre, amelyen részt vett többek közt dr. Szelenczy Gabriella jegyző, Korondy Tamás, a BVV Kft. ügyvezetője, és a Közbiztonsági Közellátási és Környezetvédelmi Bizottság elnöke, Somlóvári Józsefné is.

A kivitelező ígéretet tett a megkezdett és folyamatban lévő munkálatok mielőbbi befejezésére. Az önkormányzat felszólítására minden egyes beruházással kapcsolatban konkrét – jegyzőkönyvben rögzített – határidőket vállalt a kivitelező cég vezetője. Az egyik ilyen vállalás, hogy ma, november 19-től működni fog a villogó jelzőlámpa a lezárt, elkerített munkaterületen a Tarkabarka Óvoda előtti Fő utcai szakasznál és helyrehozzák a szél által szétbontott terelő léceket.

Azt is vállalta az ügyvezető, hogy a Szarvas téri munkálatokkal két napon belül, legkésőbb november 22-ig végeznek, és a területet megtisztítva, készen átadják használatba. Határozott ígéretet tett a kivitelező, hogy legkésőbb november 30-án kész lesz a járdasziget térkövezése és a kordonokat elbontják. A kétoldali rámpakialakítás és a burkolati felfestés ezután következik majd.

Az önkormányzat képviselői azt kérték a kivitelezőtől, hogy a Dózsa György téri megrendelt átalakítást addig ne kezdje el, ne legyen burkolatbontás, amíg a folyamatban lévő beruházásokkal nem végeznek.

Végül, a Fő utcai szervizúttal kapcsolatban – a jelzett kritikákat elismerve – a kivitelező azt vállalta, hogy legkésőbb november 24-ig, hétvégéig kijavítják a letört lépcsőt, kijavítják a megbomlott térkövet a fekvőrendőrnél.

Megosztom a cikket