Ultramarathon Budakeszi állomása

Immáron 23. alkalommal fogadhatta Budakeszi városa az embert próbáló teljesítményt nyújtó ultramaratonosokat. A hagyományoknak megfelelően a rajtpisztoly október 19-én dördült el Bécsben. Az első napi cél Pozsony városa volt, majd Győr és Tata következett, utolsó előtti állomásként Budakeszi.

 

 

Reggel pontosan 9 órakor Balczó András, a világ valaha volt legeredményesebb öttusázója indította el az igen tekintélyes számúra gyarapodott mezőnyt. A befejező napon ugyanis az ultrafutókhoz a nemzetközi fél maraton keretében nagyon sokan csatlakoztak. Ennek a fél maratonnak a teljesítésére Budakesziről 13-an csatlakoztak, többek között Budakeszi város polgármester asszonya, dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia, a BVV. Kft. ügyvezető igazgatója, Till Gábor is.

 

 

Bár a verseny központjának Győr városát tartják, célunk az, hogy a verseny lelke Budakeszi lehessen.  Büszkeséggel tölt el bennünket az, hogy megyei jogú városok mellett is megálljuk a helyünket. A Széchenyi István Általános Iskola, mint fogadó intézmény adott helyet a versenyzők, valamint versenybírók vendéglátására; helyszínt biztosítottuk a megfáradt maratonosok gyúrására, a kerékpárok biztonságos tárolására és a versenyszervezéshez is. Jó hangulatban, baráti beszélgetések közepette töltődhettek fel a versenyzők a másnapi rajtra.

 

A sport nemcsak a küzdelemről és a versenyről, de a szeretetről, az összetartozásról, egymás segítéséről és a közösen eltöltött időről is szól.

 

A sportnak nagyon fontos szerepet kell betölteni a családok életében. Egyrészt a családok közös sportolása lehetőséget teremt a szülőknek, hogy az előbb említett eszményeket megmutathassák a gyermekeiknek, és megtanítsák őket, hogy ezekben lehet és kell hinni, ezekért lehet és kell küzdeni az életben is. Valódi élményt jelent a budakeszi gyerekek számára, hogy a Szél utcától az iskola bejáratáig ? a célig ? együtt futhattak a világbajnok sportolókkal és mindazokkal, akik a táv leküzdésére vállalkoztak.

Remélem, hogy a település sportszerető polgárainak lelkesedése azokat is lázba, mozgásba hozza majd, akiket a sport eddig nem érintett meg.

 

Czifra Zsuzsanna

a budakeszi állomás főszervezője

 

 

Fotógaléria itt.

Megosztom a cikket