Ülésezett Pest Megye Közgyűlése

 

Pest Megye Közgyűlése elfogadta az önkormányzat 2014. évi költségvetését. A korábbi évekhez mérten a legfontosabb változás, hogy a megyei önkormányzatok konszolidációja végérvényesen befejeződött. A fennmaradó kötelezettségek a 2013. évi költségvetés terhére elszámolásra kerülnek.

 

Az önkormányzatokkal szembeni általános elvárásnak megfelelően, az idei évtől a költségvetés összeállításánál csak olyan bevételek tervezhetőek, amelyek bizonyosan teljesülnek, illetve olyan kiadások, amelyekre a bevételek fedezet nyújtanak. A hatékonyság és az eredményes gazdálkodás érdekében a költségvetés szigorú létszámgazdálkodást és a mértékletességet irányoz elő, a nem kötelező feladatok vállalásában. Pest Megye Önkormányzata 2014. évi költségvetése mindösszesen 701,7 millió Ft bevételt és kiadást tartalmaz.

 

A közgyűlés többek között döntött a Pest Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, Pest Megye Önkormányzata által delegált kuratóriumi tagjának megválasztásáról; az Intelligens Energia Európa Programra benyújtott pályázat támogatási szerződése (Solanova-program); valamint a területfejlesztési konzultációs fórumok és a Megyei Értéktár Bizottság 2013. évi tevékenységéről készített beszámolók elfogadásáról.

 

Forrás: www.pestmegye.hu

Megosztom a cikket