Új közösségi tér a városközpontban

2016. december 21-én átadásra került városunk új közösségi tere, ahol karácsonyi hangulatban, puncs- és forraltborfőző versennyel várták Budakeszi lakosságát.

 

A művelődési központ és környezetének fejlesztésével az önkormányzat már 2011 óta foglalkozik. Több elképzelés is felmerült a tervezési folyamat során. A lakosság széleskörűen elfogadott elképzeléseivel és elvárásaival összhangban a képviselő-testület június végén hozott döntést a művelődési központ körüli immáron önkormányzati tulajdonú épületek bontásáról, és helyükön egy rendezett közösségi tér kialakításáról.

 

Az épületeket augusztus közepén kezdte bontani a kivitelező cég. A térrendezési munkálatok november 28-án indultak, és alig három héttel később az önkormányzat már át is adta a Budakeszieknek. Sok ember összehangolt munkájának köszönhető, hogy ez megvalósulhatott. Emberfeletti erővel dolgoztak a BVV Kft. munkatársai, a burkolást végzők, a világítást építők, a tervezők, az építőanyag szállítók.

„Ezúton is köszönöm minden, kivitelezésben résztvevő munkáját, továbbá köszönöm a főépítész asszonynak, valamint a polgármesteri hivatal kollégáinak is a megfeszített munkát, nélkülük ez nem valósulhatott volna meg” – mondta dr. Győri Ottilia a közösségi tér átadási ünnepségén, majd hozzátette: „A teret 2000 m2 burkolattal láttunk el, amelyhez lerakásra került közel 60 000 db térkő, 140 m3 betont dolgoztak be, 330 folyóméter szegélykövet fektettek le és 17600 db fénypont biztosítja a díszvilágítást. Kialakításra került 36 db parkoló, továbbá a tér Kossuth utca felőli megközelítése érdekében 50 méter járdát is építettünk. Eddig 10 db fát ültettünk, és továbbiak ültetését is tervezzük. A beruházás 34 millió forintba került az önkormányzatnak. A terület rendezését a jövő évben folytatjuk, a díszburkolatos tér mellett egy pihenőparkot is szeretnénk kialakítani a lakosság részére. Bízom benne, hogy az új városi tér mindannyiunk örömére fog szolgálni, és sok színvonalas városi rendezvénynek ad majd otthont.”

 

FOTÓGALÉRIA ITT.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi videóra:

Feltöltés folyamatban…

Megosztom a cikket