Elkezdődött az új bölcsőde építése Budakeszin

Örömteli nap 2013. szeptember 2., amikor is az ?első kapavágásokkal? elindult egy közel egyéves munka, az új budakeszi bölcsőde építése.

 

Ilyen most:                                                                                                                              Ilyen lesz:

Különleges mérföldkő ez az esemény településünk életében, hiszen 48 apróság korszerű körülmények között kezdheti meg az akár 20 éves nevelési-oktatási folyamatot. Mint dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester asszony elmondta: az önkormányzat 150 millió forintot nyert az építkezésre, és ehhez még 100 millió forint összegű önrész biztosítása szükséges.

Égetően szükséges a bölcsőde építése: szerencsére sok kicsi emberke születik, s számukra biztosítani kell a helyet. Idén 7 kisgyerek bölcsődei elhelyezését kellett visszautasítani helyhiány miatt. Az önkormányzat ezekről a családokról is gondoskodik: 30 ezer Ft/hó támogatást kaphatnak, amennyiben megfelelnek a rendeletben meghatározott követelményeknek (pl. az egy főre eső jövedelem nem haladhatja meg a mindenkori öregségi nyugdíj háromszorosát). Ez komoly segítséget jelenthet az érintett családoknak.

 

Szabó Tibor Mihály

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket