Továbbra is lehet igényelni szelektívhulladék-gyűjtő kukákat a Depónia Kft-től

Akiknek még nincs, továbbra is a Depónia Kft ügyfélszolgálatán kell jelezniük, ha szelektív hulladékgyűjtő ládát szeretnének igényelni. A budakeszi lakosok igényeit a szolgáltató folyamatosan összesíti és 2-3 havonta, előre egyeztetett időpontban az érintettek – a szerződéses viszonyuk igazolása után – átvehetik a gyűjtőládákat.
Legutóbb április 7-én mintegy 80 lakos vehette át az így igényelt kukákat a már ismert átadóhelyen, az Erdész téri fatelep parkolójában, erről tájékoztatta Czentár Ottó, a Depónia Kft. üzemeltetési osztályvezetője a képviselőket a Pénzügyi és Költségvetési Bizottság mai ülésén.
Arról is kérdezték a szolgáltató képviselőjét, hogy mikorra várható az új szennyvíztisztító telep melletti hulladékgyűjtő udvar megnyitása.
A tájékoztatás szerint az országos egységes hatósági engedélyeztetési eljárás miatt a tervezett nyár eleji nyitás várhatóan őszre tolódik. Addig is a veszélyeshulladék-gyűjtést a szokott módon, előre meghirdetett időpontban végzik Budakeszin. Legközelebb május 28-én lesz ilyen akció.
(https://hirmondo.budakeszi.hu/majus-28-an…)
Az üvegpalack-gyűjtő konténerek ügyében számos lakossági panasz érkezett. A gyűjtőpontok körül gyakori hulladékhalmok sűrűbb elszállítására, vagy az érintett lerakóhelyek felszámolására kérték a Depónia Kft. osztályvezetőjét a képviselők, köztük dr. Győri Ottilia polgármester is. A megoldási javaslatról mielőbbi tájékoztatást ígért a cég képviselője.
A bizottsági ülésen számos további városüzemeltetési, beruházási kérdésről tárgyalnak ma a képviselők.

Megosztom a cikket