Tornacsarnokkal bővül a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium

Elkezdődött az építkezés mindannyiunk örömére. Évekkel ezelőtt született meg a terv, amelyet évtizedes álmodozás, együtt gondolkodás előzött meg. Iskolánk joggal büszke a sport és testnevelés terén elért eredményeire.

Ez idáig a szakmai stáb, testnevelőink elhivatottságát dicséri. Munkájuk ? infrastrukturális fejlesztésekkel támogatva ? még hatékonyabban tudja betölteni szerepét a tanulóink nevelésében. A társadalmi elvárások és a rossz egészségi mutatók hatására, jogosan bevezetett mindennapos testnevelés többlet terheket ró a köznevelési intézményekre. A heti öt testnevelés óra és az egyéb sport foglalkozások minőségi megtartásához a modern feltételeknek megfelelő tornacsarnokra van szükség. Iskolánk adottságai és hagyományai többfunkciós épület megépítését követelik meg. Ez a csarnok nemcsak a sportnak, hanem a kulturális és társadalmi eseményeknek is otthont ad majd.

 

A közel 800 m2 alapterületű épületet ? a Liget Építészeti és Tervező Iroda tervdokumentációja alapján ? Spányi Antal megyés püspök jóvoltából, a Székesfehérvári Egyházmegye építtet.

 

Az új épületrész szerves részét képezi majd a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium épületegyüttesének. A kivitelezés befejezésének várható időpontja 2014. július 30-a.
Köszönjük a Budakeszi Önkormányzatnak, hogy engedélyezte, és szakmai tanácsaival elősegítette a munkálatok megkezdését. Kérjük a lakosság türelmét az építési munkálatok folyamán felmerülő kényelmetlenségek miatt.

 

Török Csaba igazgató

Megosztom a cikket