Több megállapodás született a nagyszénászugi lakossági fórumon

Nagy érdeklődés mellett tartott lakossági fórumot Budakeszi Város Önkormányzata, melyen elsősorban a terület további beépíthetősége került fókuszba, de szó volt a szennyvízkérdésről is. A május 6-án tartott eseményen dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia polgármester elmondta, hogy az önkormányzat partnerségre és együttműködésre törekszik a településrészen élő lakossággal és Budakeszi egészének az érdekeit szem előtt tartva mindent megtesz Nagyszénászug fejlesztése érdekében.

A polgármester asszony felhívta a figyelmet arra, hogy a képviselő-testület még az év elején döntött arról, hogy készíttet egy hatástanulmányt a területrész fejlesztési irányaira vonatkozóan. A testület a hatástanulmány alapján tudja megfontolás tárgyává tenni a beépíthetőség intenzitásának növelését. Elmondása szerint a partneri viszonyt bizonyítja, hogy a nagyszénászugi lakók is javaslatokat tehetnek a fejlesztési elképzelésekkel kapcsolatban, melyet a foepitesz@budakeszi.hu email címre küldhetnek legkésőbb május 27-ig. A tervezők ezeket a javaslatokat is megvizsgálják a döntést megelőzően.

A fórumon megjelenő lakosok elsősorban a beépíthetőség mértékével kapcsolatban fogalmaztak meg véleményeket. Ezzel kapcsolatban Páczi Erzsébet, a terület képviselője szerint tisztában kell lenni azzal, hogy a beépíthetőség növelésével a terület még vonzóbbá válik az ingatlanvásárlóknak, gombamód szaporodnak majd az új épületek és hasonló feltételek alakulhatnak ki, mint Makkosmárián.

Emiatt alaposan meg kell gondolni a nyilvánvaló lehetőségekkel járó esetleges negatív következményeket is, hiszen a terület elvesztheti azt a funkcióját, mely miatt eddig népszerű volt. A fórumon lakossági oldalról felmerült, hogy a város vezetése kérje ki a területen lakók véleményét a beépíthetőség intenzitását illetően, melyet az önkormányzat elfogadott, így a Nagyszénászugban élők kérdőíveken mondhatják el véleményüket, mely az önkormányzat és a Budakeszi Hírmondó honlapjáról is letölthetnek.

Megosztom a cikket