Temető kapuzárás

Az elmúlt időszakban több lopás és rongálás, valamint illegális hulladéklerakás történt a városi temetőben. Ezért felhívjuk a Budakeszi Városi Temetőbe kilátogatók figyelmét arra, hogy a temető rendjének és tisztaságának megőrzése céljából, valamint bűnmegelőzési okokból ? az eddig megszokottól eltérően ? a temető nagykapuja zárva lesz. Természetesen a személyi közlekedésre szolgáló kapukon keresztül gyalogosan ? nyitvatartási időben ? a temető látogatása továbbra is akadálytalan lesz.

 

 

Tisztelt Budakesziek!

 

Budakeszi Város Önkormányzata Képviselő-testületének a temetőről és a temetkezések rendjéről, üzemeltetéséről szóló ? többször módosított ? 36/2011. (VII. 06.) önkormányzati rendelet értelmében:

–   a temetőt a látogatók nyitva tartási időben vehetik igénybe.

–   A temető nyilvántartási rendje:

–       január, február, november és december hónapokban:           7.30-tól 17.00 óráig;

–       március hónapban:                                                                 7.00-tól 17.30 óráig;

–       április és szeptember hónapokban:                                        7.00-tól 18.00 óráig;

–       május, június, július hónapokban:                                          7.00-tól 20.00 óráig;

–       augusztus hónapban:                                                             7.00-tól 19.00 óráig;

–       október hónapban:                                                                 7.00-tól 17.00 óráig.

 

Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a fenti időponttól a Budakeszi Városi Temetőbe behajtani csak az üzemeltető engedélyével vagy mozgáskorlátozott, illetve idős vagy mozgáskorlátozottat szállító gépjárművel lehet előzetes bejelentés alapján. Előzetes bejelentés tehető a temető üzemeltetőjénél, a Gyertyaláng Kft.-nél, a 06-30-297-4005-ös vagy a 06-30-217-9639-es telefonszámokon.

 

A fenti intézkedéssel egyidejűleg, Budakeszi Város Önkormányzata megkezdi a városi temető körüli parkolási helyezet felülvizsgálatát. Ezzel egyidejűleg az önkormányzat írásban fordul a Temető utca közútkezelőjéhez (Magyar Közút Nonprofit Zrt.) a temetőkerítés melletti területen megfelelő számú parkolóhely és járda kialakítás engedélyezése ügyével kapcsolatban.

 

 

Budakeszi Város Önkormányzata

Megosztom a cikket