Télen is vigyázzunk egymásra!

Felhívjuk a kedves lakók figyelmét, hogy a téli időjárásra való tekintettel és a várható havazások, esőzések, jegesedések következményeként, a köztisztasági feladatok az ingatlanok előtti illetve melletti járdafelületek tisztántartása és a síkosság-mentesítés elvégzése fokozottabb figyelmet igényel.

 

Tisztelt Budakesziek!

Felhívjuk a kedves lakók figyelmét, hogy a téli időjárásra való tekintettel és a várható havazások, esőzések, jegesedések következményeként, a köztisztasági feladatok az ingatlanok előtti, illetve melletti járdafelületek tisztántartása és a síkosság-mentesítés elvégzése fokozottabb figyelmet igényel.

 

Tartsuk szem előtt, hogy a járdákon való biztonságos gyalogos közlekedés a település teljes lakosságának, különösen a gyalogosan közlekedő kisgyermekes édesanyák, nyugdíjasok, iskolás gyermekek, fogyatékkal élők, valamint mindannyiunk érdekeit szolgálja.

 

Ezért tisztelettel kérjük Önöket, hogy a hóeltakarítást, síkosság-mentesítést szíveskedjenek – szükség esetén – naponta többször is megoldani, az esetleges kellemetlenségek megelőzése és egymás épsége érdekében.

 

Továbbá felhívom az Önök figyelmét, hogy Budakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 36/2013. (XI. 19.) számú önkormányzati rendelet 9. §-a alapján:


(1) Aki a rendeletben meghatározott közösségi együttélés magatartási szabályai bármelyikét megszegi vagy megsérti, így betartását vagy betartatását elmulasztja, 150 000 forintig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható. (2) Az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt a közterület-felügyelő a Ket. alkalmazásával 50 000 forintig terjedő helyszíni bírságot szabhat ki.”

 

Számítunk az Önök közreműködésére!

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

 

Tisztelettel:

 

Uzsoki Gábor

Budakörnyéki Közterület-felügyelet

intézményvezető

Megosztom a cikket