Tanévzáró az evangélikus gyülekezetben

Ebben a tanévben utoljára hívta családi istentiszteletre Budakeszi evangélikus fiataljait Lacknerné Puskás Sára lelkésznő. A gyülekezet nagy hangsúlyt fektet a családok megszólítására: a havi rendszerességgel zajló családi istentiszteleteken kívül már mamakör is működik, ahol a totyogók is jelen lehetnek.

 

Ezúttal a legkisebbek, a nagyobbacskák és az egészen nagyok is együtt hallgatták az igehirdetést, melynek témája ? a közelgő vakációra tekintettel ? a sátor volt; sátor a nyaralásnál, illetve a sátor jelentése és előfordulása a Bibliában, üzenete minden úton járó keresztény embernek.

 

A gyülekezeti ház egyre kisebbnek bizonyul a folyamatosan bővülő közösség számára. Ilyen alkalmakon kiváltképp érezhető a helyszűke, hiszen a sok kis kéz érinteni akarta a rögtönzött sátrat; a kicsik végigszaladtak a széksorok között, hogy válogassák a táborozáshoz illő tárgyakat.

 

A közös éneklés és imádság után süteménnyel frissülhettek fel a tanév végét váró fiatalok és idősebbek, majd egy egészen különleges program következett: a városunkban élő előadóművész, Kisteleki Zoltán két epizódot játszott el ? a gyermekek bevonásával ? a Micimackóból. Miután a főhős sikeresen, ám méz nélkül földet ért a fa tetején zümmögő méhek meglátogatása után, Füles születésnapját is megünnepelték. Volt móka, kacagás, önfeledt gyermekzsivaj ? így búcsúzott el a közösség a tanévtől, hogy a jól megérdemelt nyári pihenés után ősszel majd újra munkába kezdhessenek.

 

 

Mechler Anna

 

Fotók: Berlinger Orsolya

Megosztom a cikket