Tanévnyitó a NSJG-ban

A nyári szünet mindannyiunk számára a pihenés, a kikapcsolódás ideje. Ezt a nyári szünetet sok sportesemény tette emlékezetessé mindannyiunk számára. Sok év után először szurkolhattunk a magyar válogatottnak a 2016-es labdarúgó Európa-bajnokságon. Kis pihenő után, az olimpián szereplő sportolóknak drukkolhattunk. Csodálatos eredményeket értek el egyes versenyzőink. Embert próbáló munka árán érték el a világraszóló eredményeket. Tudom, hogy nem mindenki képes ilyen eredmények elérésére. Ők bíztak magukban, tehetségükben és az elvégzett óriási mennyiségű munkában. Bíztak abban, hogy ez előbb-utóbb meghozza az eredményt.

 

Jó példaként nézzetek rájuk, hogy igen, dolgozni kell, és az elvégzett munkának van eredménye. Legyenek céljaitok, bízzatok magatokban, tehetségetekben és bízzatok az elvégzett munka sikerében!

 

Kedves végzős diákok! Ha maradok a sportnál, azt mondom, hogy a célegyenesbe fordultunk. Még vissza van néhány 100 méter, néhány hossz, illetve néhány hónap május 4.-ig. Eddig tart számotokra a tanév. A ballagás május 5.-én lesz, és az érettségi május 8.-án a magyar írásbelivel veszi kezdetét.

Azt ígérhetem nektek, hogy tőlünk minden segítséget megkaptok, de a munka neheze rátok vár!

A nyári pihenő alatt a szorgalmasabb, előrelátóbb diákok nyelvi ismereteiket gyarapították. Sokan próbálkoztatok a nyelvvizsga megszerzésével. Drukkolok, hogy próbálkozásaitok sikerrel végződjenek!

 

Az iskolánkban a nyár folyamán az előző tanévben történt ablakcsere utómunkálatai zajlottak. Röviden azt is mondhatnám, hogy a gimnázium nagy részében festés történt. Az épületen belüli más jelentős változással a lányok szembesülhettek. A mellékhelység felújításának költségét a Pro Educatione Alapítvány, az Oskolabál, és a hulladékgyűjtés bevételéből a gimnázium finanszírozta. Köszönjük a támogatásokat! Reméljük, hogy minél előbb a fiúk által használt legkisebb helység felújítására is sor kerül (egy kézszárító felszerelése már megtörtént).

Az előző tanévnél nyugalmasabb 181 napot kívánok tanárnak, diáknak egyaránt!

 

dr. Dömötörné Papp Hargita

igazgató, NSJG

 

A Nagy Sándor József Gimnázium új tanárai:

Takács Krisztina – testnevelés tanár

Schlarb Attila – informatika tanár

A Nagy Sándor József Gimnázium tanévnyitó ünnepségéről készült fotógaléria megtekintéséhez kattintson ide!

Megosztom a cikket