SZIA – WudiSuli: a gyermekek érdeke az első

Gyermekeket nem lehet semmilyen indokra hivatkozva különválasztani, szegregálni, minden budakeszi diáknak egyenlő jogokat, egyenlő elbánást kell biztosítani egy adott iskolai épületen belül, hangsúlyozták a felszólaló képviselők az Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság szeptember 14-i, hétfői ülésén.

Elhangzott, hogy a házirendet ennek megfelelően kell kialakítani és mielőbb közösen elfogadni a Knáb János utcai épületben, amelyben két iskola működik idén szeptember elseje óta, a Széchenyi István Általános Iskola, és az idén indult Budakeszi Német Nemzetiségi Általános Iskola.

Az utóbbi napokban több SZIA-s szülő is jelezte, hogy korlátozták a gyerekeik számára a WudSuli pedagógusai a német nemzetiségi iskola fenntartásában lévő mosdók használatát. A mai bizottsági ülésen Schrotti János, az iskolát fenntartó Budakeszi Város Német Önkormányzatának elnöke úgy fogalmazott, hogy a mai kérést figyelembe fogják venni, illetve elmondása szerint már a jelen helyzetben sem korlátozzák a SZIA-s gyerekeket a mosdók használatában, csupán a kötelező maszkviselést kérik számon, tartatják be.

A két iskola együttes működése egy sikertörténet lehetne Budakeszin, mindenki abban bízik, hogy a két iskola vezetése képes lesz együttműködni, mondta hozzászólásában dr. Győri Ottilia polgármester. Az önkormányzat az épület tulajdonosa, az Érdi Tankerületi Központ a fenntartója, mindenkinek az az érdeke, hogy mielőbb példás együttműködésre törekedjenek a iskolaigazgatók, tette hozzá a polgármester.

Ezt kérte a SZIA szülői szervezetének vezetője, Gönci Dániel is, aki több hozzászóló képviselőhöz hasonlóan azt hangsúlyozta, nem lehet a vírushelyzetre, a biztonsági szempontokra hivatkozva sem különválasztani a gyerekeket egy adott épületen belül. Ez vonatkozik a szünetben a személyes kapcsolattartásra, és a mosdóhasználatra egyaránt.

A mai bizottsági ülésen az a döntés született, hogy a vitát kiváltó rosszabb állapotú mosdók felújítása érdekében az önkormányzat – a tankerülettel is egyeztetve – előteremti a szükséges pénzügyi forrásokat.

SZIA – WudiSuli: A gyermekek érdeke az elsőGyermekeket nem lehet semmilyen indokra hivatkozva különválasztani,…

Közzétette: Budakeszi Hírmondó hivatalos oldala – 2020. szeptember 14., hétfő

Megosztom a cikket