Tovább bővült „A piac házhoz megy” akció – Várjuk a további jelentkezőket!

A koronavírus miatti fokozott fertőzésveszélyre hivatkozva számos környező településen bezárták a termelői piacokat. Mindezt figyelembe véve hozta meg hasonló döntését Budakeszi Város vezetése. A cél a koronavírus ugrásszerű terjedésének lassítása. Az eddigi tapasztalatok szerint a piacon az eladók épp a leginkább veszélyeztetett idősebbek köréből kerülnek ki. Az ők védelmét is szolgálja a polgármesteri utasítás.

A tiltás átmeneti jellegű, a veszélyhelyzet alakulásának függvényében, szükség esetén felülvizsgálható. Ezzel párhuzamosan tart az alternatív megoldások keresése, ez ügyben az önkormányzat felvette a kapcsolatot az ÖkoKeszi civil csoporttal és több helyi élelmiszerbolt tulajdonosával.

Egyre több vállalkozó, bolttulajdonos csatlakozik “A piac házhoz megy” kezdeményezéséhez. A jelenlegi kínálat:

Tóth Zoltán – Stelázsi Vegyesbolt – Szállítandó áruk: zöldség, gyümölcs, tojás, méz, tészta – Elérhetőség: 06 30 6029 311, email: ztoth342@gmail.com – Szállít: kedd, péntek

Szemethy Mátyás – Rendes Hentes – házilag füstölt hús, savanyúság – Elérhetőség: 06 30 309 1751, email: matyas.szemethy@freemail.hu – Szállít: péntek

Mészáros György – Mészáros Méhészet és Manufaktúra – Szállítandó áruk: fajta- és vegyes virágmézek, virágpor, méhpempő, propolisz és propoliszos készítmények, mézes csemegék, birslekvár és birssajt, erdei gyümölcslekvárok – Elérhetőség: 06 30 940-62-94, email: meszarosgyorgymeheszet@gmail.com – Szállít: péntek vagy egyedi megállapodás szerint

Márkus Tibor –  zöldség, gyümölcs – Budakeszi, Kert utca 54 szám alá 8.00-18.00-ig. Megrendelést is vállal Budakeszin 5000 Ft felett. Rendelni a 06302131521 számon, telefonon sms-ben vagy e-mailben a gpsmagyarorszag@gmail.com címen tudnak. Akik a FB-on olvastak róla és bemondják a BGYV rövidítést kedden 5 % kedvezményt kapnak a végösszegből!

Ivanics Sándor – Telefonos rendelés : 06 30 965 6369 – Termékek: dió, méz, szilva- és sárgabarack lekvár, 3 és 5 literes almalé.

Bauer László – “Laci bácsi” – tojás, méz – Telefon: 06 20 498 6813.

Józsa Lajos – Szigetszentmiklósi őstermelő – Minimum 8 ezer forintos rendelés esetén szállít zöldségeket – Telefon : 06 30 910 0648.

Czeiler István, Keszi-állatosbolt – Kutya-macska eledelek, almok, felszerelések, rágcsáló eledelek, almok, felszerelések, hüllő eledelek, felszerelések – Rendelés leadható a 06309/44-6660 telefonszámon. Kiszállítás hétköznap délután megbeszélt időpontban, ingyen.

Szatyorbolt – “Híd a termelők és a vásárlók között” az ÖkoKeszi ajánlásával. Organikus gazdaságokból származó termékeket árulnak, személyesen ismernek, minden termelőt és igyekeznek az ilyen termékek iránt érdeklődő vásárlók igényeit lefedni. Választék, további infó a www.szatyorbolt.hu oldalán található. Csütörtök délután/este tudnak az aktuális, honlapon található választékunkból szállítani. A szállítás ára 1000 Ft (2 éve változatlan). Utalással, kp-vel és remélhetőleg már a jövő héten a szállításnál is lehet kártyával fizetni. Ígéretük szerint a rendelések összekészítésénél és a szállításnál a higiéniai szabályokat maximálisan betartják.

Király István őstermelő. Termesztett gombák házhozszállítását vállalja csütörtöki napokon. Rendelés szerda estig a kkgomba.hu weboldal felületen, vagy telefonon: 06-30-821-57-08.

Forgács Nikoletta – Budakeszi méz – Szállítandó áruk: méz, dió- és baracklekvár – Elérhetőség: 06 26 263 0044, 06 30 403 5556,  fori@freemail.hu – Szállítás: minden nap.

Csakjó gyümölcs Budagyöngye – Rendelés: https://forms.gle/AV3ZgMFQxneXr7vY8.

Jenei Cintia – barkát árul – 06 70 626 7663.

Szépvölgyi Hússzabóság – A rendeléseket előző nap éjfélig adhatják le az oldalukon, másnap szállítják a termékeket. Részletes információ: https://www.husszabosag.hu/shop_contact.php?tab=shipping

 

Minden esetben előzetes egyeztetés alapján vállalják a házhozszállítást. A kiszállítási napok száma igény szerint bővülhet.

Arra törekszünk, hogy a lista bővüljön, a lehetőség minden helyi kereskedő, őstermelő számára adott. Várjuk a további csatlakozókat az akcióhoz a bvv.ugyintezo@gmail.com email címen.

Megosztom a cikket