Szeretlek Budakeszi!

Nem könnyű megfogalmazni azt, ami magától értetődő: szeretünk Budakeszin élni. Mi mégis arra kértünk néhány helyi lakost, kisvállalkozót, végül néhány gyereket, hogy próbálják meg elmondani: vajon miért?

 

 

„Budakeszin nőttem fel. Ez a kisebb hazám. Szeretem az itteni hegyeket, az itt élő, sokféle emberek a barátaim. Mindig éltek itt olyanok, sváb őslakosok, majd a sokféle nemzetiségű betelepülők, akik összefogva tettek a faluért, ma már városért.”

Csulak József vendéglátós

 

„Nagyon jól érzem itt magam a családommal. Húsz éve költöztünk ide, mert a kisfiam asztmás volt, és Pesten nem tudtak rajta segíteni, de itt kinőtte. Imádom Budakeszit, mert rendesek az emberek, normális a polgármesteri hivatal, jó a légkör.”

Tóth Zoltán zöldséges

 

„43 éve élek itt, mert vonzó és egészséges a környék, a környezet.”

Kiss Károlyné cukrász

 

„Örülök, hogy itt nőhettem fel, és 30 éve itt is dolgozom.  Szép ez a város, tele értékekkel, amiket ? korosodva ? egyre jobban értékelek, és szeretném ezeket megismertetni az unokáimmal. Illetve: minél többet adni az itt élőknek, hiszen én is sokat kaptam, kapok tőlük. Mi, ős budakesziek ugyanis mindig segítjük egymást, vallási és politikai hovatartozástól függetlenül. Jó lenne, ha ez így is maradna.”

Ágostonné Villám Rozália fodrász

 

„A környezet, a táj, a jó levegő vonzottak ide, és itt szeretnék élni, amíg csak lehet.”

Elek István ékszerész

 

„Régi osztálytársaim révén ismerem Budakeszit korábbról, én magam pedig 15 éve lakom itt, és nagyon szeretem ezt a várost. És én csak aranyos emberekkel találkozom…, komolyan.”

Bereczkiné Kerecseni Mária auditológus

 

„Nagyon jó ez a város, főleg a felújítások óta sokkal szebb is lett. /Én is nagyon szeretem, mert nagy a csend, és biztonságos, bármikor elmehetek bárhová.”

Szűcs Anna és Perez Eliza huszonéves diákok

 

„Itt születtem. Húsz éve vezetem a családi vállalkozásomat is itt, amit szeretnék majd a gyerekeimre hagyni, hogy ők folytassák. Nagyon hangulatos hely a mi kis városunk, és folyamatosan fejlődik, megújul. Amihez én is szeretnék hozzájárulni.”

Liptai Tibor étteremtulajdonos

 

„Ide születtem, itt van az üzletem, és úgy érzem, hogy megtaláltam  a számításomat, ezért szeretném a bolt profilját bővíteni.  Többen, ebben az udvarban, ugyanarra törekszünk, hogy minél több szolgáltatással minél több vevőt csalogassunk ide.”

Czeiler István díszállat-kereskedő

 

„Budakeszinek jó a levegője, közel van Pesthez, jó a közlekedése, minden könnyen elérhető, de itt helyben is szinte mindenféle üzlet, szolgáltatás megtalálható. Jól érezzük itt magunkat.”

Szigeti Éva biztosítási alkusz

 

„A kedvenc helyem a városban a Vadaspark. Nagyon jó, hogy van két gimnázium, zeneiskola. /Szeretem, hogy itt az erdő, ahol lehet sétálni, kirándulni, télen csúszkálni. Jó a városban a hangulat. /Sok jó fej ember van, és mindig van valamilyen rendezvény, ahol lehet bulizni.”

Ványi Virág, Doleschall Margit, Kiss Barnabás és Kiss Levente néptáncos tinédzserek

 

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket