Szent Mihály-napi Vigasság MOST SZOMBATON !!!

Budakeszin harmadik alkalommal rendezzük meg a Fő téri parkban a Szent Mihály-napi vigasságot szeptember 26-án. Várjuk az érdeklődőket 15 órától újra a kirakodóvásárra, a hagyományos zenés felvonulásra – idén az Avar Horda közreműködésével, hagyományőrző színpadi programokra, szőlőpréselésre, játszóházba, de leginkább a Legdélcegebb Mihály versenyre.

 

A legdélcegebb Mihály választásra bárki jelentkezhet, nem szükséges a névazonosság, szeretettel várjuk a Gergelyeket, Zoltánokat, Józsefeket, Gellérteket egyaránt. A jelentkezők az alábbi versenyszámokban próbálhatják ki ügyességüket, szellemi és fizikai erejüket: ördöglakat, karikahajítás, diótörés, kötélhúzás, találós kérdések, rönkhajítás, célba dobás.

 

A legjobban teljesítő Gergely, Attila vagy éppen Mihály a főnyeremény mellett egy teljes évig birtokolhatja a Budakeszi Legdélcegebb Mihálya címet, továbbá a polgármester asszonnyal együtt közösen este meggyújthatja Budakeszi őrtüzét.

 

Este 19.30-tól a Szigony zenekar koncertjét hallgathatjuk meg, mely Keszi-táncházzal zárul. A zenekar – régi falusi zenekarok hagyományait követve – gyimesi és moldvai csángó népzenét játszik. Ezt követően közösen átvonulunk a művelődési központ melletti parkoló területére, ahol a rendezvény zárásaként polgármester asszony a legdélcegebb Mihállyal közösen meggyújtja Budakeszi őrtüzét.

 

Mindenkit várunk szeretettel!

Fotók: Nagy Bertalan

 

Megosztom a cikket