Széchenyi nap a SZIÁ-ban

A SZIA névadójára, Széchenyi Istvánra emlékezve, ünnepélyes keretek között tartották meg a Széchenyi napot.

 

“Minden generáció örökül kapja elődei történetét, tetteit, értékeit, így az örökösök felelőssége, hogy miként élnek ezzel a hagyatékkal.”

 

Czifra Zsuzsanna igazgató beszédében Széchenyi katonai életének főbb állomásait mutatta be.

Ezt követően a Díszszázad tartott bemutatót a gyermekek nagy örömére. A Díszelgők – Magyar Honvédség Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár látványos koreográfiáját időnként díszsortüzek tarkították. A megnyitó utáni örömlövészeten 10 tanuló vehetett részt, mely hatalmas élményt jelentett számukra.

 

Az aulában “Közös légtér – közös felelősség” címmel fotókiállítás nyílt a Légtérőrzőkről, akik 2015 szeptemberétől látták el az egész Baltikum légterének biztosítását. A kiállítást dr. Toperczer István alezredes, Ugrik Csaba, dandár tábornok és dr. Görög István ezredes nyitotta meg. A képek alapján belepillanthatunk a pilóták és a repülő-műszaki katonák szakmai világába, részesei lehetünk annak a különleges, magával ragadó élménynek, amit a felhők fölé emelkedett repülőből láthatunk.

 

Tanulóink ezután – 14 állomásos akadályversenyen – a gyakorlatban is megmutathatták ügyességüket, kitartásukat, összetartásukat, fegyelmezettségüket.

 

A szimulátoros állomáson megtapasztalhatták azt is, hogy milyen egy Gripen repülőgépet vezetni, valamint, hogy milyen lézerpuskával lőni.

 

Reméljük kicsi és nagy, diák és pedagógus, valamennyi SZIÁ-s egyaránt élményekkel gazdagodott a mai napon.

 

SZIA Vezetősége

 

FOTÓGALÉRIA ITT.

 

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel elindításához kattintson az alábbi fotóra:

Megosztom a cikket