Szalagavató a NSJG-ban

Nincs két egyforma tanév, nincs két egyforma szalagavató, nincs két egyforma tanuló sem az iskolában.

 

 

Kedves végzős Diákok!

 

Nem véletlenül szokás azt mondani, hogy mindenki élete egy kész regény. Ezt én úgy módosítom, hogy mindenki életéből egy színdarabot lehetne írni, és az a bizonyos nagybetűs ÉLET az írója.

A ti életetek színdarabjának első felvonása, mely az iskoláról szól, lassan a végéhez közeledik.

Az összegzés, a tanulságok levonása, az eredményhirdetés még ezután következik. Sőt, a következő felvonás cselekményét erőteljesen befolyásolják a mostani tervek, elhatározások, eredmények. Feltétlenül használjátok ki az előttetek álló lehetőségeket! Valósítsátok meg álmaitokat! Higgyetek abban, hogy tisztességes munkával bármi elérhető számotokra.

Márai Sándor szerint:

?A világ megismerése érdekes, hasznos, gyönyörködtető, félelmes vagy tanulságos, önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmesebb felfedezés, legtanulságosabb találkozás.?

Tanulmányaitok során kiderült, hogy minden árunak hosszabb távon csökken az értéke. Egyetlen kivétel van ez alól, az emberi tudás.

 

A szalagtűzés ceremóniája Selmecbányára, az 1830-as évekre vezethető vissza. Az akkori szokás az idők folyamán szinte teljesen átalakult. A szalag maradt, de a diákok egymástól vett búcsúja helyett, mára inkább a hozzátartozók, a barátok előtti csillogó táncbemutató lett a szalagavató.

Ti is mindent megtettetek a siker érdekében. Gyakoroltatok fáradhatatlanul. Ha a hátralévő időben hasonló intenzitással készültök az érettségire, a siker nem marad el! Bízom abban, hogy elődeitekhez hasonló jó eredményeket mondhattok majd magatokénak. Kívánom nektek, hogy az iskolánkban eltöltött évek, az iskola falai között megszerzett tudás, az élmények sokasága, a tanáraitok embersége, türelme, szeretete elegendő éltető erőt adjon nektek a mindennapok helytállásához, küzdelmeihez.

 

?Ne csüggedj, hisz ifjú vagy,

S minden elérhető,

Ha van benned bátorság,

Remény s szeretni erő.?/Goethe/

 

Szívből kívánom Nektek, hogy annak a bizonyos életetekből írt színdarabnak ne csak első felvonása végződjön happy enddel!

 

Dr. Dömötörné Papp Hargita

igazgató

A fotógaléria megtekintéséhez kattintson ide.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

(Megj.: néhány helyen a zenét – szerzői jogokra hivatkozva – el kellett távolítanunk. Kérjük szíves megértésüket!)

Megosztom a cikket