Szakmai járási konferencia Budakeszin

2021. november 8-án az Erkel Ferenc Művelődési Központ 40. évfordulója alkalmából Szakmai járási konferenciát szervez.

Budakeszi város járási központ, valamint a Budakörnyéki Önkormányzati Társulás központja, ahol az Erkel Ferenc Művelődési Központnak meghatározó helye és szerepe van a város életében, szakmailag a térségben és Pest megyében is elismert helyet vívott ki magának. 

Az igen nagy múltra visszatekintő intézmény idén 40 éves. Alapvető feladatunknak tartjuk, hogy Budakeszi polgárai számára – aktív közreműködésükkel -, lüktető kulturális közösségi életet szervezzünk. A szakma elismeréseként az intézmény 1999-ben a Pest Megyei Népművelők Egyesülete által alapított Fekete Dió díjat kapott. Az intézmény tagja a Kulturális Központok Országos Szövetségének a munkatársai a Magyar Népművelő Egyesületnek, valamint a Pest megyei népművelők egyesületének.  Az EFMK-ban dolgozó szakemberek valamennyien rendelkeznek a Pest Megyei Népművelők Egyesülete részéről adományozott 10, 15, 20 éve dolgozó szakembereknek adható ezüstgyűrűvel és medállal.  Az intézmény 2011-ben a közművelődés területén végzett kiemelkedő munkájáért elismerő oklevelet kapott a Pest megyei Közművelődési Intézettől. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Minősített Közművelődési Intézmény Címet adományozott intézményünknek 2021. január 22-én.

Környező települések aktív részvételével szerveztük a Budaörsi Kistérségi Fesztivált 2010-ig, majd 2018 óta intézményünk szervezi a Budakörnyéki Sörfesztivált. Aktív, rendszeres szakmai kapcsolatot tartunk a kistérségben működő települések közművelődési szakembereivel. 2018 óta térségi népművelői találkozó több alkalommal is volt intézményünkben. Ezeken a szakmai találkozókon résztvevő munkatársak az alábbi településekről érkeznek: Biatorbágy, Budajenő, Budaörs, Herceghalom, Nagykovácsi, Perbál, Telki, Páty, Remeteszőlős, Pilisjászfalu, Tinnye, Tök, Törökbálint és Zsámbék.

November 8-án új innovatív témaköröket mutatunk be, ami más közművelődési intézmények számára is hasznos lehet. Ilyen a kultúra online közvetítése, új közművelődési stratégiák bemutatása, szakemberek továbbképzési lehetőségei, valamint az ELTE tanszékkel való együttműködés, aminek segítségével a közművelődési intézmények szakmai gyakorlati oktató helyszínek lehetnek.  

A konferencia meghívott szakmai előadói: Szedlacsek Emília (Nemzeti Művelődési Intézet szakmai igazgatója), Czipperer Zsófia (NMI Pest Megyei Igazgatóság megyei igazgatója), Kis-Tóth János (Pest Megyei Népművelők Egyesületének elnökségi tagja), Sohajda László (kulturális- és marketing menedzser), Dr. D. Babos Zsuzsanna (ELTE Felnőttképzés – Kutatási és Tudásmenedzsment Intézeti oktató, egyetemi adjunktus) és Balogh Júlia (ELTE közösségszervező szakon végzett hallgatója, az EFMK gyakornoka).

November 8-án a szakmai konferenciát 18 órakor Jubileumi gálaműsor követi, ahol a Budapesti Filharmóniai Társaság kamarakoncertjét hallhatják.  

Megosztom a cikket