Sportnap a Nagysanyiban

Újabb rangos eseménnyel gyarapodott a jubileumi 50. év rendezvényeinek sora gimnáziumunkban. A 2014-es évben immár az ötödik alkalom, amely a visszaemlékezés és a jelen összekapcsolódásáról szól.

A rendezvénysorozat a már hagyományosnak mondható jótékonysági bállal indult, ezt követte a márciusban, közadakozásból létrehozott, Gábor Emese szobrász által készített és Hende Csaba honvédelmi miniszter által felavatott dombormű. Reprezentatív formában, jubileumi évkönyvet adtak ki, amely visszaemlékezéseket, eredményeinket tartalmazza, de egyben mindennapjaink krónikája is. Május végén a jelenlegi és volt tanítványaink közreműködésével, színvonalas gálaműsorral, majd azt követően a résztvevő meghívottak, hangulatos beszélgetések közepette idézték fel emlékeiket a gimnáziumban eltöltött évekről.

 

A tantestületünk közösen határozott egy jubileumi sportnap megtartásáról, emlékezve iskolánk sok éven át működő sporttagozatára. A sportnapot szeptember utolsó péntekén tartottunk, melynek programját a testnevelés szakos kollégák állították össze. A rendezvényen a gimnázium összes diákja és tanára részt vett. Az iskola diákjai 9 csapatban mérték össze ügyességüket, melyek tagjait véletlenszerűen választották ki a matematikusok, így az alsóbb és magasabb évfolyamra járó diákok vegyesen alkották a csapatokat. Minden diák találhatott kedvére való feladatot a tíz különféle feladatokat jelentő állomásokon. Csodálatos volt látni a küzdést, egyik-másik feladat teljesítésekor.

 

A János-hegyre felfelé bicikliverseny indította a megmérettetések sorát. A focipályán 9 helyen különféle feladatokat kellett elvégezni azonos idő alatt minden csapatnak. Az egyes helyszíneken pontozták kollégáim a teljesítményeket. A feladatok közt ? melyek mind az 50-es szám jegyében zajlottak ? szerepelt dekázás, kosárra dobás, kapura rúgás, ugrókötelezés, súlycipelés, kötélhúzás és váltófutás. A rendezvény elején és végén a diákok és tanárok élő 50-es számot alkottak a pályára.

A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket