Prevenció a felelős állattartás érdekében

….egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.

Antoine de Saint- Exupéry

Nagy melegben, főleg utazáskor a kis kedvenceknek fokozott odafigyelésre és törődésre van szükségük. Soha ne hagyjon a hirtelen felforrósodó gépkocsiban állatot, akkor sem, ha csak egy pillanatra száll ki az autóból. Amikor kint még elviselhető a hőmérséklet, a tűző napon hagyott kocsiban nagyon rövid időn belül akár ötven fokot is el kell viselnie az állatnak, amelytől sokkos állapotba kerülhet, hőgutát, izomgörcsöt kaphat.

Ne feledjük, hogy az állat ugyanúgy szomjazik, mint az emberek. Mindig legyen megfelelő hőmérsékletű víz, amellyel a szomját olthatja utazás során.

Az állat bőre alá ültetett apró – a gazdi adatait is tartalmazó – mikrochip segíthet a kutya, cica megtalálásában, abban az esetben, ha elkóborol otthonról. Száma egy központi adatbázisban szerepel, így leolvasás után (pl.: állatorvosi rendelőben, benzinútnál ) értesíteni tudják a gazdáját. Ez a chip egy éltre szól, így érdemes beruházni rá. Minden kutya, cica haza vágyik, ezért kérjük, gondoskodjanak a chip leolvasásról abban az esetben, ha elkóborolt kutyát, cicát találnak.

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztály 

1145 Budapest, Róna utca 124. *: 1557 Budapest, Pf. 20.  E-mail: elbir@pest.police.hu

Megosztom a cikket