Porból színeket

Van nekünk egy Czövek Erna Zeneiskolánk, amely délutánonként a zenétől, délelőttönként pedig az óvodát iskolára cserélő gyermekek zsivajától hangos. A Budakeszin tanuló gyerekek jelentős hányada itt kezdi meg az iskolát és ismerkedik egy, az eddigitől eltérő, teljesen új világgal.

 

 

Már amikor először megláttuk az iskola udvarát, akkor úgy éreztük, át kellene alakítani, egy élhetőbb, ingergazdagabb és biztonságos játéktérré kellene tenni. Sokat tervezgettünk, dolgoztunk, és rengeteg embert állítottunk magunk mellé. Bármerre fordultunk, ajtók nyíltak ki előttünk, és segítőkész, tenni akaró emberekkel találkoztunk.

 

Az alapos előkészítési munkát szeptember közepén egy napsütéses szombati napon tettekre cseréltük: rengetegen gyűltünk össze, és önfeledten alkottunk.

 

Megszületett az udvar tematikus bontása, megépült egy salakos focipálya, az aszfaltra játékokat festettünk, letettük a madárbarát kertrész alapjait, kaviccsal borítottuk az eddig nagyon poros játszós részt.

 

Elkészültek a magas ágyások, amelyek a veteményeskertnek adnak majd otthont, gumiból támfalat készítettünk, gumicsizmából virágágyást. Készült fából kuckó, raklapbútorok és sok más. Mindezen kívül rengeteg színnel borítottuk az eddig szürke, sivár udvart.

 

Egész nap fantasztikus volt a hangulat, tenni, alkotni vágyó szülők, gyerekek és tanáraik töretlen lelkesedéssel, vidáman, közösen dolgoztak, ismerkedtek és csodát tettek.

 

Köszönjük mindenkinek a felajánlásokat, a részvételt és az áldozatos munkát!

 

Sályi Réka

 

 

Megosztom a cikket