Pingpong farsang: magasszintű tudás és örömjáték

Magasszínvonalú tudás, és felhőtlen örömjáték egyszerre – ez volt az alapélmény a Budakeszi Amatőr Asztalitenisz Egyesület által január 29-én megtartott farsangi kupán. A résztvevők elismeréssel nyilatkoztak a régóta várt, jól szervezett versenyről. A Buda Környéki Egészségprogram részeként a környező településekről is vártunk versenyzőket.

A verseny költségét a Budakeszi Város Önkormányzata által meghirdetett civil pályázaton nyert pénzből fedezte nagyrészt a sportegyesület. Minden versenynek van különlegessége: a 48 nevezőből a legfiatalabb Boros Balázs 8 éves, a legidősebb versenyzőnk Révai János 82 éves, aki ma is aktívan pingpongozik a KSH egyesületében. Hajduska Rita volt Európa bajnok, gyermekeink edzője is ott volt tanítványaival, míg egy másik verseny el nem szólította.
Pósfai Gábor elnökünk szervezésében nemzetközi versenybírónk volt, Berki Balázs, hivatalos játékvezető, aki a Budapesti Asztalitenisz Szövetség versenybíró bizottságát vezeti.

Nagy örömünkre a férfi döntő meccset a nagyversenyekhez hasonlóan bírói irányítással vezette le, lapozóval, és a közönség számára a hivatalos verseny szabályainak ismertetésével. Különösen izgalmas volt, hogy a 13 éves-ifjúsági kategóriás-Antal Sámuel felnőtt férfi kategóriában is indult, sőt ő játszotta az izgalmas döntőt, a nyertes Czöndör Attilával.
Bánáti Katalin, az egyesület alelnöke volt a verseny társvezetője, háziasszonya, motorja, és egyik szponzora is. Az egyesület titkára, Lengyel Katalin és Fodorné Süvegh Júlia könyvelőnk, Szemereki Tamás, Peszmeg Lászlóné, Draskóczy András, Kelen Márta járultak hozzá a büféhez és az ajándékokhoz, valamint a szervezéshez.

A Budakörnyéki Televízió rögzítette a döntőt, és riportot készített a versenyzőkkel.
Lássuk az eredményeket!
Gyermek kategória:

I. Réczey Salamon
II. Losonczi Lóránt
III.Záhonyi Miklós

Ifjúsági kategória:
I.Záhonyi Mátyás
II. Balázsi Zoltán
III. Kálmán Donát

Női kategória:
I.Lengyel Katalin
II. Joóné Kelen Márta
III. Soós Zsuzsanna

Férfi kategória:

I. Czöndör Attila
II. Antal Sámuel
III. Juhász Tamás Ádám

A verseny szponzorai a már említetteken kívül: Csetényi István sporttársunk, Kvadrát 97Kft, nagy értékű könyvekkel, Itt-Ott TV, Kelen Kozmetikumok.
Egyesületünk szeretettel várja a pingpongozni vágyó felnőtteket hétfőn és szerdán este 6 és 8 között az Árpád fejedelem tér 1-ben, a Széchenyi István Általános Iskolában.
A gyermekeknek Hajduska Rita NB1-es versenyző, többszörös magyar bajnok és Európa bajnok tart edzést hétfőn és szerdán 16 és 18 óra között, valamint pénteken 16 és 17 óra között.

Elérhetőség: bkeszipingpong@gmail.com, Hajduska Rita: 06 70 409 6996, hajduskarita@gmail.com
bede.bakacs@gmail.com, 06 30 951 3368

Hajrá budakeszi asztalitenisz!

– A szervezők –

Megosztom a cikket