Ozy révén az erőemelő sportág egyik fellegvárának tekinthető városunk

“Budakeszin hagyománya van az erőemelő sportnak, köszönhetően Szabó Ozor Jánosnak, Ozynak. Ozy révén a sportág egyik fellegvárának tekinthető városunk.” – mondta  dr. Győri Ottilia a 2013-ban, Budakeszin megrendezett Para Erőemelő Magyar Bajnokságon. Azóta 3 év telt el, és Ozy Magyarország, és szűkebb otthonunk, Budakeszi számára is világhírnevet szerzett.

 

“Ha egy szokásos dolgot szokatlanul jól csinálsz, a világ felfigyel rád.”

George Washington Carver

Szabó Ózor János háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok fekvenyomó, a Power Station Sportegyesület elnöke és a XV. Paralimpiai játékokon résztvevő sportolóink: Mezei Katalin, Sztanó György és Tunkel Nándor edzője.

 

“Magyarország négy főt indított a 2016. évben rendezett riói paralimpia erőemelő versenyszámban, és már az is óriási eredmény, hogy a négy főből három versenyzőt a Budakeszin tevékenykedő Power Station Sportegyesület adott. Mindhárman kiváló eredménnyel zártak a paralimpián, Tunkel Nándor harmadik, Sztanó György nyolcadik és Mezei Katalin kilencedik helyezést ért el. Az egész világ együtt izgult a televízió előtt saját nemzete által indított versenyzőiért, úgy, ahogy mi is izgultunk értük és szurkoltunk nekik. Budakeszi hírnevének öregbítéséért végzett kimagasló munkájuk miatt önkormányzatunk elismerésben részesíti, és a sportegyesületnek anyagi támogatást nyújtunk.”

 

Budakeszi Város Önkormányzata és lakossága nevében ezúton tiszta szívből gratulálok!

Büszkék vagyunk rátok!

 

dr. Győri Ottilia

polgármester

 

FOTÓGALÉRIA ITT.

Megosztom a cikket