Országos szűrővizsgálat: a pozitív eredményről 24-48 órán belül értesítenek

Összesen 17 778 fő kapott meghívást az országos, reprezentatív koronavírus-szűrővizsgálatra, ennyi embert várnak a Semmelweis Egyetem által végzett szűrésekre, hogy minél pontosabb képet kapjanak a hazai járványügyi helyzetről. Kérik, aki megkapta a H-UNCOVER felkérő levelet, feltétlenül menjen el a szűrésre!

A Semmelweis Egyetem friss közleményében azt írják, az általuk végzett koronavírus-szűrések teljesen biztonságosak: nincs várakozás másokkal egy légtérben, a mintavétel megfelelő védőfelszerelésben történik és a személyzet tesztelése is folyamatos.

Merkely Béla rektor hangsúlyozta: a Központi Statisztikai Hivatal által reprezentatívan kiválasztott személyek nemcsak magukat és a családjukat, hanem személyenként további mintegy 500 magyar honfitársunkat képviselik, ezért rendkívül fontos a magas részvételi arány. A szűrésre önkéntesen nem lehet jelentkezni, ugyanakkor a kutatás keretében több további keresztmetszeti vizsgálat is lesz függően a járvány hosszától, de még legalább további kettő követi a mostanit – tették hozzá.

www.origo.hu

Megosztom a cikket