Orbán Viktor: Digitális oktatásra állunk át hétfőtől

Tíz akciócsoportot állított fel a kormány a koronavírus miatt – mondta Orbán Viktor.rendkívüli bejelentésében. Ezek a következők: egy oktatási, egy járványügyi konténerkórház felállítására létrehozott, létfontosságú vállalatok, nemzetközi koordinációért felelős, kommunikációs, rendkívüli jogrendért felelős, pénzügyi, gazdaság-újraindításáért felelős, kutatói és határellenőrzési.

Több ezer mintavételhez elegendő tesztje van az országnak – tette hozzá a kormányfő. Kesztyűből 22 millió van, maszkból is több millió, érkezik egymillió műtéti sebészi maszk is. Lélegeztető-és altatógépből két-kétezer van, ami több tízezer megbetegedésre is elég lehet.

Az eddigi országok miatt most már Izraelből sem lehet belépni Magyarországra.

Hamarosan rendeletet hoznak arról, hogy március 16-a hétfőtől új oktatási munkarend lép életbe: a tantermen kívüli digitális munkarend. Ezt azt jelenti, hogy a gyerekek nem mehetnek be az iskolába, az igazgatóknak viszont be kell menniük, a tanároknak pedig folytatniuk kell a tanítást.

Digitális eszközökről otthonról, ha nincs ilyenük, akkor az iskolából kell tanítani a gyerekeket. Így a szokott rendben az érettségi vizsgákat is jó eséllyel meg tudják majd tartani. Csak olyan tanítási módok lesznek, amiket otthonról tudnak biztosítani.

Orbán Viktor arra is megkért mindenkit, hogy a gyermekekre ne a nagyszülők vigyázzanak. Ha a fiatalabbak vagy a középkorúak megkapják, az általában egy átlagos influenzához hasonlít, az idősebbek számára viszont életveszélyes fenyegetést jelent a vírus.

Vigyázzunk a szüleinkre, a nagyszüleinkre és vigyázzunk egymásra – fejezte be tájékoztatóját a miniszterelnök.

https://hvg.hu/itthon/20200313_Orban_Viktor_koronavirus

https://hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2020/03/13/elo-bejelentest-tesz-orban-viktor

 

Megosztom a cikket