Négy évszak Budakeszin – fotókiállítás a Városházán

Hétfőn, július 9-én megnyílt a Városháza épületében a Négy évszak Budakeszin fotópályázat első fordulójának (tél-tavasz, 2018.) pályamunkáiból rendezett kiállítás. A nyitóünnepségen köszöntötték a díjazottakat:

 


1. helyezett: Horváth Zsófia (Torti Szofi): Havas rajzolatok

 

2. helyezett: Csipor Enikő: Virágvölgy – Épp elindul a kisvonat az állomásról

 

 

3. helyezett: Dr. Szelényi Péter: Tavaszi boldogság

 

 

4. Különdíjas (Hidas Mátyás, a Budakeszi Szépítő Egyesület felajánlásával): Czakó Tímea: Csend 1. – Budakeszi Kálvária

 

GRATULÁLUNK!!!

 

“Egy fénykép lehet, hogy az élet egy pillanata, amit foglyul ejtett az örökkévalóság, de soha nem szűnik meg visszanézni rád.” – a világhírű filmszínész, természet- és állatvédő aktivista Brigitte Bardot gondolatait idézte a kiállításmegnyitón dr. Győri Ottilia polgármester.

 

Úgy fogalmazott, az önkormányzat lakossági pályázatának első fordulójára olyan élesszemű, tehetséges alkotók jelentkeztek, akik keresték, és meg is találták a gyönyörű zöldkörnyezetben lévő városunk természeti csodáit, megörökítésre érdemes pillanatait. Az önkormányzat felhívására olyan örökérvényű képek születtek, amelyekre mi budakesziek méltán lehetünk büszkék.

 

Olyan pályamunkákat kaptunk – mondta a polgármester -, amelyek valóban érdemesek arra, hogy a legszélesebb körben a közönség elé tárjuk. Képeslapokon is megjelentetve láttathatják településünk vonzerejét, hozzájárulva ezzel Budakeszi turisztikai népszerűsítéséhez.

 

Mostantól, a kiállítást megtekintve Önök is meggyőződhetnek arról, hogy teljesült a kiírás feltétele: olyan fotókat kaptunk minden pályázótól, amelyek úgy mutatják be városunkat, ahogyan azt a budakeszi polgárok látják. Köszönet jár nem csak a díjazottaknak, de minden alkotónak, aki megtisztelt bennünket a képeivel!

 

Természetesen várjuk a további képeket, pályázatunk második fordulójának beküldési határideje 2018. november 22-e, 16 óra, mondta a tárlatnyitón dr. Győri Ottilia polgármester.

 

Már évezredekkel ezelőtt is arra törekedtek az emberek, hogy megörökítsék a környezetüket, valamilyen formában rögzítsék az őket körülvevő világ történéseit, pillanatait. Ez a szándék máig nem változott. A ma embere is igyekszik elkapni és visszatükrözni élete egyszeri és megismételhetetlen mozzanatait, illetve a természet csodáit. Ennek eredményét láthatjuk itt a Városháza falain kiállított fotókon is, a Budakeszit apró részleteiben feltérképező művészi alkotásokon – mondta a megnyitón Szabó Barnabás fotóművész, a pályázat zsűrijének elnöke.

 

Jó volt hallani, hogy a nyertesek ügyében a zsűriben teljes volt az egyetértés – mondta Hidas Mátyás a Budakeszi Szépítő Egyesület elnöke. Hozzátette, jó volt az is, hogy sok jó pályamunka közül tudtunk választani. Úgy fogalmazott, a Kálvária I. című fotót azért választotta a különdíjra, mert azokat az élményeket, érzéseket idézte fel benne, amelyeket a személyes sétái során átélt a Kálváriát járva.

 

A zsűri tagja volt még Somlóvári Józsefné önkormányzati képviselő és Pék Lajos fotóművész. A kiállítás július 30-ig a Városháza épületében nyitvatartási időben látogatható.

Megosztom a cikket