Nagysanyis Gólyatábor

Szeptember 5-7. között Agárdon újra megrendeztük a hagyományosnak mondható gólyatábort. Közel kilencvenen utaztunk a Velencei-tó partjára. 57 első és 24 utolsó éves “nagysanyis” diák és a ránk vigyázó 6 tanár.

 

Pénteken kora délután indultunk a Déli pályaudvarról. A megérkezésünk után azonnal megkapták az első feladatukat a kilencedikesek. Csapatonként össze lettek kötözve WC-papírral, aminek nem szabadott elszakadnia a szállodához vezető úton. Ez a legtöbb csapatnak nem okozott nehézséget. Miután elfoglaltuk a szobáinkat, néhányan bemerészkedtek a tóba. Mikor mindenki megszáradt, elkezdődött a táncház. A “profi” táncosok vezetésével a néptánc alapjaival ismerkedhettünk meg. Vacsora után tesztet oldottak meg a gólyák, melyben a gimnáziumról, tanárokról és végzősökről kérdezősködtünk, azzal a csavarral, hogyha nem tudtak valamit, akkor feladatért cserébe megmondtuk nekik. Éjszaka zenés-táncos mulatsággal köszöntöttük a szombatot.

Szombat hajnalban reggeli tornával kedveskedtünk. Vak sötétben a mólónál egy kis gimnasztika, majd pár kör futás után újra nyugovóra térhettek az elsősök (is). Délelőtt a települést jártuk be. Minden csapatnak hét előre megadott helyet kellett felkeresnie. Délután különféle sportok közben ismerhettük meg egymást, illetve osztályonként lehetőség volt egy másfél órás kenutúrára is. Ezek közben a Rebublic együttes Szállj el, kismadár című számára kellett alternatív szöveget és koreográfiát kitalálniuk. Estebéd után csapatversenyek következtek. Különféle, egyelőre még nem olimpiai számokban vetélkedtünk. Többek között ilyen volt a “Szerelem vallás” vagy a “Ki tud több ruhát a csoport vezetőjére adni” játékok is. Zárásként a két elsős osztály előadta saját dalát és táncát. A szombat estét is zenével, tánccal búcsúztattuk.

Vasárnap hajnalban már csak három végzős kísérte reggeli tornájukra a gólyákat. Délelőtt fájó szívvel készülődtük a hazaútra. Csupán a legfontosabb esemény, a gólyaeskü maradt hátra. Ahogy ezzel is végeztünk, már mindenki teljes jogú “nagysanyisnak” mondhatta magát. Az elmaradhatatlan csoportképek után indultunk haza. Reméljük, mindenkinek felejthetetlen pillanatokban gazdag hétvégét tudtunk szervezni.

 

Varga Bendegúz 13.b osztályos tanuló

Megosztom a cikket