Ministránsavatás 2013

Nagyböjt első vasárnapja szokás szerint az egyházközség, különösképpen a ministránsok nagy ünnepe. 2003 óta, idén tizenegyedik alkalommal avatta fel Kristóf atya a Ministránsgárdához újonnan csatlakozottakat.

A szertartás első része a jelöltek befogadása volt. A jelöltek szeptembertől egy fél éves felkészülési időszak alatt illeszkednek be a közösségbe. A befogadás során ünnepélyes keretek között kapják meg a ministránsok egyenruháját, a fehér színű ministránsruhát. Idén ketten kapcsolódtak be a Ministránsgárda munkájába: Kacskovics Barnabás és  Mayer Levente.

 

A befogadott ministránsoknak újabb egy év próbaidőt kell teljesíteniük, hogy avatott ministránssá váljanak. Ezalatt elsajátítják az oltár körüli alapvető feladatokat, szorgalmukkal és lelkesedésükkel pedig kifejezik elkötelezettségüket a közösség iránt. Idén tíz társunk lett felavatva: Balczó Botond, Bede Jakab, Fodor Benedek, Jécsai-Kriston Koppány, Juhász Balázs, Kacskovics Nándor, Schrotti Mátyás, Somogyi Farkas Áron, Tölgyesi Benedek, Tölgyesi Gergely.


 

Ezt követte a lektorok (templomi felolvasók) avatása. Budakeszin hagyományosan nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy csak megfelelően képzett, jó képességű lektorok olvassák az olvasmányokat. Éppen ezért avatásukat komoly készülési időszak előzi meg, melynek során elsajátíthatják a felolvasás fortélyait. Két tapasztaltabb ministránst avatott Kristóf atya lektorrá: Kovács Mártont és  Stock Szabolcsot.

 

Végezetül kérjük a kedves testvérek imádságát közösségünkért, hogy teljesüljön a szentmise utáni imádságunk végén szereplő kérés: ?Add, hogy egész életem Istenszolgálat legyen. Amen.?

 

Schleng Péter

ministránsvezető

 

A fotógaléria megtekintéséhez kattintson ide!

A Buda Környéki Televízió összeállításának megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:


Megosztom a cikket