Megáldották az új pátyi templomot

2013. október 22-én hálaadó püspöki szentmisén áldották meg a pátyi római katolikus egyházközség új templomát. A hívek összefogásával hét éve tartó templom építése most érkezett olyan fázisba, hogy az egyházközösség használatba vehette. A szentmisét Spányi Antal megyés püspök celebrálta.

 

Spányi Antal püspök a liturgia elején megáldotta az oltárt és a tabernákulumot, a szentmise végén a templomot. A templom szentelésére majd akkor kerülhet sor, ha a még bejezetlen plébánia épületszárnya is elkészül.

 

Prédikációjában a megyéspüspök szólt a templomépítőkhöz, további kitartásra buzdított, hiszen a közösséget nemcsak felépíteni kell, de össze is kell tudni tartani. Ez sokszor nehezebb feladat ? hangsúlyozta. Szólt Boldog II. János Pálról, akit 2014. április 27-én avat szentté I. Ferenc pápa, és aki ? reményeik szerint ? a pátyi templom védőszentje lesz.

 

„A használatba vétel ezen fázisában köszönetet mondunk mindazoknak, akik az építkezésben imájukkal, munkájukkal és anyagiakkal közvetve vagy közvetlenül részt vettek. Köszönettel tartozunk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának, hogy a tervezettnél hosszabb időre befogadtak minket, köszönjük Páty Község Önkormányzatának, hogy a korábbi plébániánkat eddig használhattuk, és köszönet mindazoknak, akik az átköltöztetésben, a nagy erőket igénylő közös munkákban vagy az aprólékos, időrabló háttér feladatok elvégzésében részt vettek.”  (Harkai Gábor plébános)

 

2013. december 21-én 19:00 órakor a Szentegyházi Gyermekfilharmónia ad gyertyafényes adventi koncertet az új templomban. A Magyar Örökség díjas 140 tagú székelyruhás gyermekegyüttes Haáz Sándor karnagy úr vezetésével karácsonyi dalokból álló hangversennyel kedveskedik a híveknek. A Fili elszállásolása Budapest mellett Pátyon és Budakeszin történik.

 

 

B.G.


A Buda Környéki Televízió által készített felvétel megtekintéséhez kétszer kattintson az alábbi képre:

Megosztom a cikket