Magyar Diáksport Napja, 2022. szeptember 30

Gimnáziumunkban a sport szerves része a mindennapoknak: testnevelés- és táncórákon, szünetekben, a délutáni sportfoglalkozásokon, az iskolai és megyei sportversenyeken, a túrázások, kirándulások és sporttáborok alkalmával egyaránt.
Gazdag hagyománya van az iskolai sportnak, melyet egy rendhagyó előadás keretében mutattunk meg a diákoknak. Iskolánk volt és jelenlegi testnevelői, volt és jelenlegi diákjai vallottak egy-egy történet erejéig a sport életükben betöltött szerepéről: a közösség formálása, az egészség és fittség megőrzése, a személyiség kívánatos irányba alakítása mindegyikük mondanivalójában megjelent.
A meghitt közös együttlét alkalmat adott megemlékezésre is, Kristóf atya – az iskolai közösség és a diáksport nagy mecénásáról – Keresztesy Mihályról osztott meg néhány szép emléket a diákokkal.
Természetesen a sportos elemek sem hiányoztak a napi programból: Keresztesy- focibajnokság, tanár-diák mérkőzések, kisgólyáknak gólyatánc oktatása, 2022 méter lefutása, a FaceTeam fergeteges ugróshowja és egy csapatépítő váltóverseny izzasztotta meg a fiatalokat, tanárokat egyaránt. Délután rölabdázással és egy esti/éjszakai túrával zártuk a gazdag programsorozatot.

Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium hivatalos oldala

Megosztom a cikket