Madártanösvény lesz Budakeszin

Legyen madártanösvény Budakeszin! A javaslatot egyhangúan támogatták a Zöld munkacsoport mai, január 20-i ülésén megjelent civilek és önkormányzati képviselők. A tanösvény a Keszi-ligetben lesz.

A BVV Kft. megvizsgálja a megvalósítás lehetőségeit és előkészíti az önkormányzati döntést. A jelenlévők támogatandónak tartották a “Fogadj örökbe egy közterületet” javaslatot, és megfontolandónak ítélték egy közösségi kert létesítését is.

Előbbihez Hargitai Zsuzsanna önkormányzati képviselő egy helyszínt is javasolt, a Hunor utca és a Villám utca által határolt területet. Utóbbi témáról egy előadást tartott a Városi Kertek Egyesület vezetője, aki elmondta, sok településen komoly közösségteremtő ereje van a közösségi kertnek.

Illisz László újságíró “szimpla” budakeszi lakosként azt javasolta, hogy idén kapjon komoly hangsúlyt a TeSzedd akció. Ő maga több alkalommal önként szemetet gyűjtött a környező erdőkben, van “munka” bőven, tette hozzá. Korondy Tamás, a BVV Kft. ügyvezetője támogatta a javaslatot, dr. Győri Ottilia polgármester pedig megköszönte az önzetlen természetvédő munkát Illis Lászlónak.

Elhangzott az a javaslat is, mely szerint április 25-én az önkormányzat szervezzen kiemelt rendezvényt a Föld napja alkalmából. Ezt is egyhangúan támogatták a jelenlévők.

Megosztom a cikket