Ma van a Nyelvek Európai Napja

Az eseményhez kapcsolódva Budapestet a Converzum – a Nyelvi Közösségi Tér elnevezésű program képviseli. A strasbourgi Európa Tanács kezdeményezésére 2001 óta ünnepeljük a Nyelvek Európai Napját szeptember 26-án.

Az Európa Tanács meggyőződése, hogy a nyelvi sokszínűség a kultúrák közötti jobb megértés biztosításának eszköze, továbbá kulcsfontosságú eleme kontinensünk gazdag kulturális örökségének, ezért elkötelezett a többnyelvűség támogatása mellett Európa egészében.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a mai program keretében szombaton, és utána egy héten át ingyenes lehetőséget biztosítanak mindenkinek, hogy személyesen vagy online részt vegyen a színes nyelvi programokon, előadásokon, játékokon.

A háttéranyagban kitértek arra is, hogy Magyarországon az elmúlt években tovább romlott a magyar diákok idegennyelv-tudása: 2018-ban a nyolcadikosok 40 százaléka nem felelt meg a központi angol szintfelmérőn. Ráadásul az Európai Unióban itt él a legtöbb olyan fiatal, aki nem is szeretne újabb idegen nyelvet tanulni.

A magyar rendezvényeken a fővárosban személyesen, valamint online is részt lehet venni: https://converzum.hu/nyelvek-europai-napja-a-converzumban/ oldalon.

További részletek:https://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/hu-HU/Default.aspx

Megosztom a cikket