Kreatív nyelvtanulás

A középiskolás nyelvvizsgabajnok: tízhetenként  nyelvvizsga, két év alatt 10! Cz. Nagy Zsófia, egy negyedikes gimnazista beszél korosztályos rekordjáról és az ehhez vezető módszerről – a Kreatív Nyelvtanulásról!

 

 

 

– Kedves Zsófia! Hogyan sikerült 18 évesen ezt a rendkívüli teljesítményt véghezvinnie? Tíz   nyelvvizsgájával ugyanis nyelvtanulásban a középiskolások egyéni bajnoka lett Magyarországon! Kérem, sorolja fel őket időrendi sorrendben!

– Nem lesz egyszerű, de megpróbálom évekre bontani:

2010 március – spanyol, június ? német, szeptember – francia, 2011 január ? olasz, május ? holland, szeptember ? orosz, 2012 január ? eszperantó, április ? dán, május ? angol, október ? svéd. A hollandot leszámítva mind ?origo? típusú, előtanulmányaim csak angolból és németből voltak, a többi nyelvet nulláról kezdtem.

– Hogy találkozott a módszerrel?

– Már általános iskolában is tanultam nyelvet, de amikor gimnáziumba kezdtem járni, kerestem a lehetőséget, hogy hogyan tudnék hatékonyabban tanulni. Nagyapám, aki személyesen ismeri a szerzőt, hívta fel a figyelmemet a Kreatív Nyelvtanulási Módszerre, mivel Ő is sikerrel használta a tananyagot.

– Mi a tanulás menete?

– Ez egy egyéni nyelvtanulási módszer. Otthon a saját tempójában tud tanulni a tanuló, így maga osztja be az idejét. Nyelvtani szabályok mentén haladva begyakorolja a beszédet és az írást is. A tananyag minden nyelvi létformára hat, tehát megtanít írni, olvasni, beszélni és megérteni a gyors beszédet.

– Hogyan gyakorolja a beszédet egyedül?

– Úgynevezett beszéd-szimulációs módon. A sok ezer kétnyelvű feladatot időre is el kell végezni, olyan sebességgel, ahogy magyarul beszélünk. Ehhez minden segítséget megkap a tanuló, megfelelő szókincset, érthető nyelvtani magyarázatokat, CD-ket a kiejtés elsajátításához.

– Hogyan tovább?

– Úgy döntöttem, hogy folytatom a nyelvek tanulását, és már az érettségi előtt szeretnék tíz nyelvvizsgával rendelkezni. Kevés szabadidőmben előadásokat tartok a módszerről, hogy mások is megismerjék és ők is sikeres nyelvtanulók legyenek. Így személyesen is találkozhatnak velem az érdeklődők.

– Kedves Zsófia, még sok további sikeres nyelvvizsgát kívánunk!

 

 

www.kreativnyelvtan.hu

 

Angol, német, olasz, francia, orosz, spanyol, portugál, holland, svéd, norvég, dán, eszperantó

tananyagok megtekinthetők és  21990 Ft egységáron megvásárolhatók

 

Budakeszin az Erkel Ferenc Művelődési Központban (Fő u. 108.) 2013. március 7-én (csütörtök) és március 13-án (szerda)  17-19 óráig.

 

 

Info és megrendelés: Hudi Tibor 0630/318-4953

Megosztom a cikket