Közösségek Hete

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ is csatlakozott a “Közösségek Hete” elnevezésű hagyományteremtő, országos rendezvényhez, melyet a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma indított el. A “Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás” kiemelt projekt 2017. május 8-14. között fog megvalósulni országszerte, így Budakeszin is.

 

A Közösségek Hete elindításával a szervezők egy olyan új hagyományt szeretnének megteremteni, amely ráirányítja a figyelmet a közösségi kezdeményezésekre, a közösségekben rejlő értékekre, az intézményekben működő közösségek tevékenységeire.
A kulturális intézmény – így a művelődési központ is – nemcsak helyet adnak egy-egy közösségi programnak, de maguk is a közösségek felkarolásának, ösztönzésének, támogatásának motorjai lehetnek. Programkínálatunkkal ebbe szeretnénk betekintést nyújtani egy “nyílt óra” keretében, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Őszintén hisszük, hogy a programhét eseményei közelebb viszik egymáshoz az embereket, közösségeket, és kedvet kapnak a közösségi élményekhez.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A program hetében Budakeszin az alábbi – a művelődési központban működő – közösségek tevékenységeibe tekinthetnek be az érdeklődök:

Május 8. Hétfő

11.00 óra Időstorna a senior korosztály számára a gerincet, ízületeket átmozgató könnyed torna, hogy megkönnyítsék a mindennapi teendők elvégzését.
15.30 óra Kiss Zenede AMI – jazz-dob
A jazz dob oktatására kisiskolás kortól várja az érdeklődőket

Május 9. Kedd

10.00 Pilates-Gerinctorna
A pilates tornagyakorlatok segítségével megnő az izmok és ízületek állóképessége. A módszer célja a sportos testalkat felépítése, valamint a szép tartás és a tudatos mozgás elsajátítása.
18.00 ZUMBA Izával
Testformálás tüzes latin ritmusokra egy önfeledt és pezsgő zumba órán.

Május 10. Szerda

09:30 Évelők Énekkar
Kismamákból és babáikból álló önszerveződő csoport, akik szeretettel és szívből népdalokat énekelnek, melyre várják a csatlakozni vágyókat.

16.30 óra Zsonglőr Klub  
A Budakeszi Ifjúsági Klub zsonglőr klubja szerdánként egy órán át szociális cirkusszal foglalkozik. A hátrányos helyzetű gyermekeken kívül bárki érdeklődő becsatlakozhat családtagjaikkal együtt. A szülő(k) gyermekeikkel együtt vesznek részt az órán, mely a koncentráció fejlesztésén és a játékos tanuláson túl élményt nyújt a résztvevőknek.

Május 11. csütörtök

18.00 Budakeszi Népdalkör próbája
30 éve töretlen hittel népszerűsítik a magyar népdalt és a népi kultúrát. A kör több alkalommal nyert el országos elismerést és díjat. A népdalkör tagja a Vass Lajos Népzenei Szövetségnek.
18.15 JÓGA
Jóga az egyik legjobb dolog, amit tehetünk magunkért, a test, az elme, a tudat és a lélek tudománya. Az egészség és egyensúly útjainak legtökéletesebb rendszere.

Május 12. péntek
17.00 Harcosok Klubja- Budakeszi Ifjúsági Klub
A ninjutsu alapjaira épülő önvédelmi és önismereti órák során a fiatalok betekintést nyerhetnek a testet és elmét is próbára tevő harcművészeti formába.

Május 13. szombat

10.00 óra Tematikus erdei jóga túra

Az indulás helyszíne: Budakeszi

A programok helyszín: Erkel Ferenc Művelődési Központ
A programok ingyenesen látogathatóak.

Megosztom a cikket