Elbúcsúztunk Komáromy-Poros Lászlótól

„Nyugtalan a mi szívünk, amíg Benned meg nem nyugszik Istenünk!” (Szt. Ágoston)

Lesújtó hírrel indult az új esztendő: eltávozott Poros Laci, Budakeszi közéletének kiemelkedő személyisége. A rendszerváltozás aktív részese volt, két cikluson keresztül önkormányzati képviselő. ?Rendíthetetlen katonaként? küzdött a kommunista rendszer teljes lebontásáért. Hagytál még munkát, Laci?!

 

 

Ma már természetes, hogy városunkban itt a Himnusz-szobor, az Országzászló és a megújult 56-os kopjafa. Nagy részed volt Neked is ezek elkészültében.

 

2012. január 12-én déli fél 12 órakor, szűk családi ill. baráti körben örök nyugalomra helyezték Komáromy-Poros Lászlót, a Budakeszi – Makkosmáriai kegytemplom urnatemetőjében. A gyászmisét Filó Kristóf plébános úr tartotta két vendéglelkésszel koncelebrálva. Szinte kicsinek bizonyult a kegytemplom: a megindító eseményen, a hideg időjárás ellenére, több száz fős tömeg gyűlt össze, mely teljesen megtöltötte a zarándoktemplomot. Itt voltak a régi harcostársak, a kollégák, a jelenlegi és egykori polgármester, önkormányzati képviselők, de Balczó András, a Nemzet Sportolója is tiszteletét tette. Közreműködött Zákányi Emőke énekművész, valamint Danhauser Zoltán és fia, Vince hegedűn.

 

 

Tudjuk, plébános úr, hogy nekünk, keresztény embereknek mást jelent a halál, mint a pogányoknak: valaminek a kezdetét is. Igen, igen, de a földi életet járóknak már most nagyon hiányzol, Laci!

 

Az egyszerű szertartás végén mindnyájan elköszöntünk Tőle, csendesen.

 

Nyugodj békében!

 

Szabó Lőrinc/Szabó Tibor Mihály

Fotók: Borda Mihály

 

 

 

 

Korábbi cikk:

Komáromy-Poros László (1941?2013) rendező, operatőr, önkormányzati képviselő

 

Komáromy Poros László 2013. január 1-jén elhunyt. A rendszerváltás politikájának aktív résztvevője, az MDF kampányfőnöke, Budakeszi közéletének aktív személyisége volt. A rendszerváltás utáni első budakeszi képviselő-testület tagja, melynek tagjai közé 2006?2010 között ismét megválasztották. Tevékenyen működött közre a Himnusz-szobor, az Országzászló és az 1956-os kopjafa megálmodásában és megvalósításában. Utolsó útjára január 12-én 12.00 órakor kísérjük a makkosmáriai kegytemplom urnatemetőjében.

 

Kedves, segítőkész lénye nem szűnik meg a fizikai valóságának megszűnésével, mert az emlékeinkben, szívünkben örökre megmarad.

 

Nyugodjék békében!

 

 

Fotó: Komáromy-Poros Gergő

 

 

Megosztom a cikket