Keresztény Kulturális Napok a Prohászka Gimnáziumban

„Kultúra az isteni gondolatok megvalósítása.” (Prohászka Ottokár)
 
Az idei őszön, október 1–3. között a gimnázium névadója, Prohászka Ottokár katolikus püspök születésének emlékére, háromnapos keresztény kulturális programsorozatra készül az iskola. A programot eredetileg nagyobb szabásúra tervezték a szervezők, azonban a kialakult járványhelyzet miatt számos elképzelésről le kellett mondani.
 
Október 1-én, csütörtökön 18.00 órakor esti koncerttel nyit a budakeszi Havasboldogasszony plébánia templomban a Szent Efrém Férfikar. A méltán ismert együttes a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségével, a bizánci zene szépségével lepi meg a hallgatóságát. A koncertre csak regisztrációval lehet belépni, az érdeklődők hívják a 0623451946-os telefonszámot.
A nyitó koncertet követően pénteken a gimnáziumban többek között Somos Gyula festőművész önálló, illetve a Képzőművészeti Egyetem restaurátor szakos hallgatóinak kiállítás megnyitójára kerül sor.
 
Aznap, Diáknap keretén belül különleges zenei programokkal, bábelőadással és tartalmas irodalmi, történelmi és természettudományos előadással készülnek a diákok számára a szervezők.
 
Szombaton a rendezvénysorozat keretén belül kerül sor az immáron ötödik alkalommal megrendezendő Budakeszi Keresztény Találkozóra a Jobb Kor Polgári Egyesület szervezésében. Idén „Háború és béke kapcsolatainkban” címmel várják a hallgatóságot Uzsalyné Dr. Pécsi Rita neveléskutató, Fekete Ágnes lelkésznő izgalmasnak ígérkező előadásai.
 
Ezen a napon Kristófi Ágnes énekművész és Fóris Szilárd zongoraművész közreműködésével mini koncerttel színesítik a programot. A nap folyamán a hallottak elmélyítése és közös elemzése érdekében kiscsoportban szervezett, moderált beszélgetésekre is lesz lehetőség.
 
A szervezők az előadásokat élőben közvetítik az egyesület YouTube csatornáján. Idén a részvétel regisztrációhoz kötött: https://goo.gl/forms/ai9Ik9I4vv7s2CTC2
 
A rendezvényt a járványügyi szabályok betartásával rendezik meg.
Megosztom a cikket