Jótékonysági gyermekfotózás Budakeszin

2013. december 9-én szépen kiöltözött, ünneplőben lévő családok érkeztek az Idősek Napközi Otthonába, ahol a tágas ebédlő éppen átalakult ideiglenes fotós műteremmé.

 

 

A családok fényképezkedni érkeztek, amely teljesen ingyenes, jótékonysági gyermek-, valamint családi fotózás volt. A szervezést, a családok megkeresését, a lehetőség ajánlását, az időpontok kiosztását munkatársaink végezték, a fotók elkészítését pedig ? egy országos, 72 fotóművész közreműködésével zajló akció keretében ? Budakeszin Kondás Andrea, székesfehérvári profi fotós, valamint asszisztense végezte. A kezdeményezés Szabó Ivett fotográfustól indult, aki a következőket nyilatkozta az ötlet születéséről:

?A tavalyi évben magányosan vágtam neki a jótékonysági gyermekfotózásnak, egy napon át műteremben fotóztam a rászoruló gyerekeket és családjukat.

Az idei évben megpróbáltam fotósokhoz eljuttatni a gondolatot, és számomra is hihetetlen, de jelen pillanatban 72 aktív tagja van a csoportnak, akik felajánlják egy napjukat ajándékba a rászorulóknak.

Rengeteg intézménybe fogunk elmenni (SOS gyermekfaluk, Pető Intézet, anya- és gyermekotthonok, hajléktalan óvoda, vidéki iskolák), hihetetlenül sok helyen van  szükség ránk, hogy olyan gyerekeknél állítsuk meg a pillanatot, akiknek a gyerekkora e nélkül a kezdeményezés nélkül nem lenne megörökítve.?

A fenti gondolatok jegyében adta idejét, munkáját, energiáját Kondás Andrea és asszisztense kicsik és nagyok örömére ezen a napon. 14 család, mintegy 35 fő jelentkezett és élt ezzel a nem mindennapi lehetőséggel. Nagyon jó volt látni, hogy milyen örömmel ülnek modellt a családok, a fotózás emelkedett, örömteli, jó hangulatban zajlott. Andreáék nagy mennyiségű ruhát, játékot és édességet is hoztak magukkal, amikkel kedveskedtek  a családoknak, mi pedig Mikulás-csomagot osztottunk ki a gyerekeknek.

Az elkészített képeket elektronikus formában és kinyomtatva is megkapják a családok, így felejthetetlen ajándék kerül a fa alá karácsonyra.

 

Ezúton mondunk köszönetet a kezdeményezés ötletgazdájának, valamint Kondás Andrea fotósnak és munkatársának önzetlen munkájukért!

 

A HÍD Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat

munkatársai

Megosztom a cikket