Tömegközlekedési fejlesztések

Január 6-tól újabb fejlesztések történnek városunk közösségi közlekedésében. Az Önkormányzatunk és a BKK között létrejött megállapodás alapján hárommal több autóbusz teljesít szolgálatot a 22A járaton a hétköznap reggeli csúcsidőszakban, ami több mint 20 %-os kapacitásbővítést jelent a járat reggeli közlekedésben.

 

Az intézkedéssel a gyorsabb, kényelmesebb munkába-, iskolába jutás elősegítése a cél. A járatsűrítésért az önkormányzatnak nem kell többletfinanszírozást fizetnie.

Ugyanettől az időponttól vehetik igénybe a 22-es alapjárat utasai a december elején a az önkormányzat által megépíttetett „Szőlőskert utca” megállót immár Budapest irányába is. Az említett megállót a Volánbusz arra közlekedő 758-as és 779-es járatai már december 15-től használatba vették.

A fent említett változások óhatatlanul a jelenleg érvényes menetrend módosulásával járnak, ezért kérjük a tisztelt utazókat, hogy szükség szerint időben tájékozódjanak a www.bkk.hu honlapon, vagy a megállókban kihelyezésre kerülő menetrendi tájékoztató táblákon!

Úgyszintén jó hír a bérlettel Budapestre utazóknak, hogy a Budapest bérlet ára januártól – a korábban ilyenkor szokásos emeléssel ellentétben, a többi rezsidíj csökkentéshez hasonlóan – mintegy 10 %-kal csökken. A menetjegyek árai változatlanok maradnak. Önkormányzatunk – a többi érintett önkormányzattal közösen – kérte az illetékes szakminisztérium közbenjárását a környéki bérletek árának hasonló mértékű csökkentése terén is, az ügyben még nem született döntés.

A Budakeszit érintő közösségi közlekedés terén 2014 évben újabb jelentős, látványos fejlesztések várhatók.

 

Ohr Alajos képviselő, városüzemeltetési és közlekedési tanácsnok

 

Megosztom a cikket