Jan. 2. Nagy Ragadozó Nap

Nagy Ragadozó Nap a Budakeszi Vadasparkban 2016. január 2-án! Az ünnepi időszak utolsó szabad szombatján a látogatók egy különleges program keretében ismerhetik meg a Magyarországon őshonos nagyragadozókat. A parkban élő medve, farkas, hiúz és sakál lesz az előadások főszereplője.

 

A programot a látogatók kedvenceivel, a mosómedvékkel nyitjuk meg (bár ők mindenevők, és leginkább a jutalom falatokért „ragadoznak”), ezt követően azonban egész nap a villogó karmoké és csattogó állkapcsoké lesz a főszerep! A színpadon mindent megtudhatunk ezekről a szépséges, hatalmas és tiszteletet parancsoló állatokról. A farkas és medve látványetetéseket követően megcsodálhatják Csabit, a kárpáti hiúzt, ahogy megvillantja karmait, miközben a gondozója érdekes előadás keretében mutatja be ?őfelségét?, és vadon élő rokonairól is elárul néhány izgalmas tudnivalót. A Budakeszi Vadasparkban a lelkiismeretes, szakszerű gondozásnak és a rendszeres tréningeknek köszönhetően alakult ki ember és állat között a ritka bizalmi viszony, melynek látványos eredményével hétköznaponként a Kisállatsulik alkalmával is találkozhatnak a látogatók.

A nap azonban még ezzel a különleges élménnyel sem ér véget: a programok sorát a sakálok és a kisragadozók látványetetésével zárjuk a Nagy Ragadozó Napon.

Pontos program (kizárólag ezen a napon a szokásostól eltérő időpontokban indulnak a programok, a honlapon kiírtakkal ellentétben a róka látványetetés elmarad!)

10.00     Mosómedve kisállat suli

10.20     Előadás a ragadozókról – színpad

11.00     Farkas látványetetés

11.30     Medve látványetetés

12.00     Hiúz látványetetés, előadás

13.00     Sakál látványetetés

14:00     Kisragadozó látványetetés

 

Jaloveczky Viktória

Pilisi Parkerdő Zrt.

Megosztom a cikket