„ITT A FARSANG, ÁLL A BÁL” 

A februári farsangi mulatságoknak világszerte évszázados hagyományai vannak. Az emberek a hosszú téli napokon szomorúak, magukba fordulnak, megbetegszenek. A téli hideg napokat vidámsággal, mókával melegítették fel. A felnőttek összejöveteleket hirdettek, álarcot öltöttek, tréfákat eszeltek ki, finom ételeket ettek, zenéltek, táncoltak. A fiataloknak ismerkedési, bemutatkozási lehetőség lett a farsang, amire nagyon készültek.
Ezt a hagyományt a felnőttek világából a gyereknek is átadták és mulatságokat rendeztek nekik. Ezt a hagyomány ápolja iskolánk is.
Mitől lehet ez vidám társasági esemény? A gyerekek ötletitől, tréfás jelmezeitől, kis produkciójától. Az iskola alkalmat teremt erre.

A NYITÓTÁNC „PALOTÁS” 
Betanította Jánosi Attila 
Előadták a 5. b osztály tanulói.

A jelmezversenyen résztvevői ajándékot kaptak. 
Vidám, kreatív, vagy elegáns jelmezek közt csak párat említek: 
PIKACHO, MARSMELLO ( DJ ),ÉLŐ SZOBOR, MAJOM, HIPPI, CSIRKE és a HENTES, ÜGYVÉD , DENERIS ( TRÓNOK HARCA ), MOTOROS, HERCEGNŐ, ÍJÁSZ, KRAMPUSZ, POLITIKUS, CIGÁNY  VAJDA, PAPAGÁJ, POLIP…

 

A Tanári jelmezek közül Joó Marika néni, az ISKOLA RABJA nyert közönség sikert. Egy krumpliorr, egy paróka, egy mókás kalap és talár is elég volt a megjelenéshez, a vidámsághoz. 😂

A CSOPORTOS bemutatók az osztályfőnökök munkáját dicséri.
5. C „AUGUSTUS CSÁSZÁR ÉS KÍSÉRETE” 
6. C „ KANCSI JANCSIK „ – fekete-fehér TÁNC
7. D „ PADOS SÖRTÁNCA”
8. D „ HÓFEHÉRKE ÉS AZ ELNYŰTT TÖRPÉK SEREGE „ a legvidámabb csapat volt, a 180 cm-es törpék és a bájos Hófehérke megjelenésével.

A VÁLASZTOTT BÁL KIRÁLY Szeltner Levente és BÁLKRÁLYNŐ Bereznai Jessika lett.

A farsangi délutánon a diákjaink táncolhattak, ismerkedhettek, ehettek finom falatokat és a tombolán értékes nyereményekhez juthattak. Az iskola sok sportlabdával, tollas és ping-pong felszereléssel, társas játékokkal járult ehhez hozzá.

A műsorvezető szerepében Bihari József tanár úr mutatkozott be.

Köszönöm mindenkinek az aktív részvételt a dekorálásban, büfében, minden segítői munkákban! 
Az osztályok előzetes feladatai a szervező munkám alapja volt.

Baka Erzsébet tanárnő

 

Megosztom a cikket