Isten éltesse az édesanyákat!

Közeledik a nap, amelyre minden bölcsis, ovis és kisiskolás lázasan készülődik. Verset tanul, ajándékot készít az év egyik legszebb ünnepére: anyák napjára.

 

 

 

 

 

Idén május 5-én ünnepeljük az édesanyákat, nagymamákat. Ezen az érzelmekkel teli ünnepnapon a szeretet et és a megbecsülést fizikailag, ajándékozással is kinyilvánítjuk. Egy szál virág, egy kedves szó, egy kis figyelmesség? a lényeg, hogy örömet szerezzünk édesanyánknak, nagymamánknak. Ne feledkezzünk meg azokról az édesanyákról, nagymamákról sem, akiknek már csak a sírjára tehetünk virágot?

 

Minden anyát ezúton szeretnék köszönteni, sok erőt és kitartást kívánok nekik fontos és áldozatos munkájukhoz, a gyerekek neveléséhez és a családok összetartásához!

 

dr. Csutoráné dr. Győri Ottilia

polgármester

 

Az Édesanya teremtése

(Bruno Ferrero írása )

Az Isten elhatározta, hogy megteremti az édesanyát. Már egy hete bajlódott vele, amikor megjelent egy angyal és így szólt:
? Ezzel vesztegettél el egy egész hetet?
? Igen. De olvastad-e a megrendelőlapot? Mosható legyen, de ne plasztik anyagból. 180 alkatrészből álljon, és mindegyik cserélhető legyen, kávéból és az előző napok maradékából éljen, olyan legyen a csókja, hogy mindent meggyógyítson, és legalább hat pár keze legyen.
Az angyal hallgatta, és hitetlenkedve rázta a fejét:
? Hat pár?
? Nem a kezek megteremtése a nehéz ? mondta az Isten ?, hanem az a három pár szem, amellyel egy anyának rendelkeznie kell.
? Olyan sok?
A Jóisten bólintott.

? Az egyik pár azért kell neki, hogy csukott ajtón keresztül is megláthassa, hogy mi történik, amikor beszól: ?Mit csináltok?” , és azt a választ hallja, hogy ?Semmit”. Egy másik szempárra a fej hátsó részén azért, hogy észrevegye, amit nem kell látnia. A harmadikra pedig azért, hogy mikor gyermeke valami rosszat tett, szemeivel közölhesse: ?Mindent tudok, és éppen ezért melletted vagyok.”
? Uram ? szólt az angyal, enyhén megérintve a karját ?, ma már eleget dolgoztál, térj nyugovóra, holnap is lesz nap.
? Sajnos nem tehetem ? szólt az Úr ?, már majdnem befejeztem. Elkészült egy édesanya, aki magától meggyógyul, ha beteg, aki tud hat ember számára ebédet készíteni egy fél kiló darált húsból.
Az angyal kíváncsian körberepdesi a minta anyát és sóhajtva megjegyzi:

?Túl gyöngéd.
? De mindennek ellen tud állni. Neked halvány fogalmad sincs, mit tud egy édesanya elviselni ? szólt az Úr.
? Tud gondolkodni?
?Nemcsak hogy gondolkodni tud, hanem annyira ügyesen használja az értelmét, hogy még a kompromisszumra is képes ? állította az Úr.

Akkor az angyal közelebb hajolt a modell anyához, és az egyik ujját végighúzta az arcán.
? Itt van valami, ami fölösleges ? szólt az angyal.
? Nem fölösleges ott semmi ? szólt az Úr ?, az egy könnycsepp.
? Hát az meg mire jó?
? Azzal lehet kifejezni az örömöt, a bánatot, a csalódást, a fájdalmat, a magányt és a büszkeséget.
? Te egy lángész vagy! ? kiáltott fel az angyal.
Finom melankóliával válaszolt az Úr:

? Megvallom az igazat, a könnyet nem én teremtettem!

Ha a könnyet nem az Isten teremtette, miért erőszakoljuk mi mások szemébe?

Megosztom a cikket