Ingyenessé tette szótárait és egyetemi jegyzeteit a diákoknak az Akadémiai Kiadó

03.24. 973 tudomány
Qubit.hu

A 36 szótárt tartalmazó szotar.net és a felsőoktatásban leginkább használt tankönyveket, jegyzeteket tartalmazó, hivatalosan Magyar Elektronikus Referenciamű Szolgáltatás nevű online okoskönyvtár, a MeRSZ április 30-ig közel 2 millió diák számára válik könnyebben hozzáférhetővé – jelentette be március 24-én az Akadémiai Kiadó.

Közleményük szerint a hozzáféréssel a közoktatásban tanuló több mint 1,5 millió diáknak és a közel 300 ezer felsőoktatási intézményben pallérozódó hallgatónak kívánnak segíteni, valamint szüleiknek.

A legtöbbet használt magyar egynyelvű szótárakat és a helyesírási szabályzatot április 30-áig bárki ingyenesen, regisztráció nélkül használhatja.

Azok a hallgatók és oktatók, akiknek az intézménye tagja a magyar felsőoktatási, kutatási intézmények és közgyűjtemények eduID konföderációjának, továbbra is a megszokott platformokon használhatják a szolgáltatásokat. A MeRSZ esetében ezen a linken, a szotar.net esetében innen, a folyóiratoknál pedig erről az oldalról férhetnek hozzá az előfizetett tartalmakhoz.

qubit.hu

Megosztom a cikket