Ingyen védőmaszkok a budakeszieknek

A polgármester hivatalos Facebook oldalán számolt be arról, miként készülnek a Szivárvány Óvodában azok a védőmaszkok, amelyekből a készlet erejéig ingyen kaphatnak a budakesziek a Városháza ügyfélszolgálatán.

„Kedves Budakesziek!

Ma 1 külföldről hazatérő lakos került járványügyi hatósági megfigyelés alá városunkban. Beszéltünk vele, nincsenek tünetei, ő és családtagjai is jól vannak, nem kértek segítséget az önkormányzattól. Jelenleg összesen 15-en vannak házi karanténban Budakeszin. Jó egészséget kívánunk mindannyiuknak!

Intézményeinknél egyedi munkarend van érvényben, ezzel segítjük a védekezést. Szivárvány Óvodában egy komplett kis varroda működik. 🙂Az egyik kedves óvó néni szabja, ketten varrják és Ildikó néni vasalja a mosható védőmaszkokat. Amíg ott voltam, 22 darabot készítettek el a szorgos kezek. 

Közben a BKTV operatőre, Stefkó Lajos is megérkezett egy riport miatt, közben felajánlotta, hogy jó minőségű alapanyagot hoz a maszkok varrásához. 🙂
Mindenki úgy segít, ahogy tud. Köszönjük!

Óvodáink, bölcsődéink munkatársai folyamatosan varrják a mosható szájmaszkokat, és másoktól is kaptunk ilyen felajánlásokat, legutóbb a Stulwerk Kft. adományozott 100 textilmaszkot a budakeszieknek.

A Városháza ügyfélszolgálatán mindenkinek tudunk adni belőle a készlet erejéig. Egy ember legfeljebb 2db maszkot vihet el. Kérjük, elindulás előtt tájékozódjanak a Budakeszi Hírmondó Facebook oldalán és honlapján, hogy nincs-e átmeneti hiány. Jelenleg 152 db védőmaszk van készleten.

Vigyázzunk egymásra! Budakeszi összefog!

Kedves Budakesziek!Ma egy külföldről hazatérő lakos került járványügyi hatósági megfigyelés alá városunkban….

Közzétette: Győri Ottilia hivatalos oldala – 2020. április 15., szerda

A BKTV összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=0baboDPIABY

 

Megosztom a cikket